Гуцанов пред млади социалисти: Порочното управление на ГЕРБ трябва да бъде променено

БСП проектира осемлентов път във Варна на стойност 39 млн. лв, а ГЕРБ реализира този наш проект за 159 млн. лв.

"Българското законодателството е много добро, но изпълнението надолу е довело нещата до пълен абсурд на много места в държавата. Типичен пример за това е сегашното управление на Варна, което е управление на ГЕРБ вече повече от 10 години". Това заяви организационният секретар на БСП, народен представител от "БСП за България" и бивш председател на Общински съвет-Варна Борислав Гуцанов по време на среща на Младежкото обединение в БСП, посветена на тема "Местна власт", която се проведе в морската столица.

Обучителното събитие се проведе по инициатива на млади социалисти от Варна, а участници бяха членове на Младежкото обединение в БСП от цяла Североизточна България. То се случва в навечерието на местните избори и цели да мотивира активния младежки диалог за политиките на местно ниво и включването на младите хора в местното самоуправление.

Пред младите социалисти Борислав Гуцанов посочи следния абсурден пример от управлението на ГЕРБ във Варна: "По време на нашето управление в града, ние направихме проект за осемлентов път в двете посоки, който трябваше да струва 39 млн. ГЕРБ реализира този наш проект за 159 млн. лв. Това е разлика в размер на 120 млн., които се дадоха на основния строител "Хидрострой". Част от милионите, които бяха взети от банките, бяха дадени като инвестиции и бяха свързани с тях - това са фирмите по инхаус процедурите. Същите тези хора взеха последната година от управлението на ГЕРБ 7,8 млрд. лв. без обществен конкурс, без каквото и да било и няма нито един наказан за това". 

Социалистът посочи, че и сега продължават порочните инхаус процедури в  управлението на коалицията на националното предателство, на омертата, на войната между ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС: "ДПС е надзорният орган, тези партии се събират и решават кой къде да бъде на позиция, след това те са одобрени от ДПС - те дърпат конците".

По отношение на осемлентовия път и разликата в парите, за които той е бил реализиран, Гуцанов заяви: "Тези 120 млн., от които по-голямата част са откраднати като пари, се влагат в изборния процес чрез купуване на гласове и това води до първото голямо изкривяване на резултата на вота, който вече няма нищо общо с виждането и желанието на хората да гласуват свободно и по начина, по който те искат", обясни социалистът.

Гост на събитието беше и председателят на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков. 

"За мен е изключително радостно, че такъв тип събития, свързани с местната власт и включването на младите хора в нея, се провеждат точно по инициатива на Младежкото обединение в БСП-Варна и нашите структури в Североизточна България. Местната власт не може да съществува без активното участие на своите граждани, а младите хора са неизменна част от нашето общество", сподели той пред присъстващите.