Общински съвет

Борислав Гуцанов Гуцанов – предс. на ГС на БСП-Варна
Роден на 17 юни 1967 г. Завършва Математическата гимназия “Д-р Петър Берон” във Варна със специалност “Физика”. Висшето си образование завършва във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” със специалност “Корабоводене за гражданския флот”. Преминал обучение по програмата “Професионалният мениджър” към НБУ по еталона на световния лидер The Open University.
Владее английски и руски език. Дълги години работи в корабния, транспортния и логистичен бизнес. Председател на Общински съвет-Варна от 2005-2010 г., председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България през 2007 г., член на ГС на БСП-Варна от 1995 г., втори мандат член на НС на БСП, народен представител в 42-ото НС. Женен, има две дъщери Сирма и Бояна.

Димитър Иванов Чутурков – зам. – председател на ГС на БСП по организационните въпроси, предс. на РС на БСП “Вл. Варненчик”
Роден на 15 март 1950 г. Завършил Математическата гимназия в Разград. Висшето си образование завършва във Висшия машинно-електротехнически институт в София със специалност “Ел. машини и апарати”. Специализира в Германия и в Икономическия университет във Варна. Владее руски и немски език. Дълги години работи като проектант, енергетик, в партийните органи, както и като старши асистент в Академията за обществени науки и социално управление и в Института за държавно и стопанско управление към Министерския съвет – филиал Варна. От 2002 до 2010 година е председател на Съвета на директорите на “Общинска охранителна фирма” ЕАД – Варна и ръководител направление „Сигнално-охранителна дейност”. Втори мандат общински съветник от БСП. Женен, има син и дъщеря.

Светлана Иванова Такева – зам. – председател на ГС на БСП по младежка политика, предс. на МО на БСП-Варна
Родена на 25 май 1981 г. Завършва СОУ “Хр. Г. Данов” в София. Висшите си образования завършва във ВСУ “Черноризец рабър” във Варна със специалностите “Хореографска режисура”, “Арт мениджмънт” и “Журналистика и връзки с обществеността”. В момента студент трета година в същия университет по специалност “Право”. Дългогодишен състезател по художествена гимнастика в националния отбор на България. Носител на международни и национални отличия. Над 13 години работи като журналист и водещ на предавания в тв МСАТ и тв “Черно море”. Председател е на сдружението с нестопанска цел СНЦ “За младите с любов”. Дългогодишен инструктор по карате аеробика във фитнес център ТИМ. Член на БСП от 2008 г. Втори мандат председател на Младежкото обединение на БСП-Варна, член на НС на БСП, заместник-председател на ГС на БСП-Варна и първи мандат общински съветник от БСП. Има две дъщери Александра и Димана.

Христо Бойчев Боев – секретар на ГС на БСП-Варна по идейно политическа работа, предс. на РС на БСП “Одесос”
Роден на 29 август 1974 г. Средното си образование завършва в НГХНИ “Константин Преславски”-Варна. Висшето си образование завършва в Софийския университет “Св. Климент Охридски” със специалност “Право”. Бил е сътрудник в политическия кабинет на министъра на външните работи през 2007 година. От няколко години е адвокат във Варненската адвокатска колегия. Член на БСП от 2000 година. Женен с две деца.

 

 

 

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи