Социалистите във Видин: БСП винаги се е борела срещу социалното неравенство и ще продължава да отстоява принципите си

Във Варна социалистите почистиха и боядисаха сцена „Раковина“

На официалното честване на Международния ден на труда и работническата солидарност, което тази година преминава под мотото „Мир, труд, солидарност“ в цялата страна, се включи областното и общинско ръководство на партията, Младежката организация, както и десетки членове, симпатизанти и съмишленици на лявата идея.

„БСП винаги се е борела срещу социалното неравенство в страната и ще продължава да отстоява принципите си и занапред. Недопустимо е в България стотици хиляди българи да попадат в графа работещи бедни, а доходите ни да са сред най-ниските в ЕС. Затова днес заявяваме своята почит и уважение към трудещите се по цял свят и заставаме зад правата им за достойно възнаграждение и добри условия на труд“, каза в приветственото си слово председателят на Областния съвет на коалиция „БСП за България“ във Видин Найден Йонов.

Председателят на областното ръководство на партията Добромир Тодоров припомни, че в годините на социализма, 1-ви май е бил Ден на протест, борба и отстояване правата на трудещите се.

Пред паметника на Димитър Благоев в празничния ден присъстващите поднесоха цветя.

Във Варна социалистите отбелязаха Деня на труда по нетрадиционен начин – като почистиха и боядисаха сцена „Раковина“ в Морската градина. Те отправиха следния поздрав по повод 1 май:

„Честит празник! Честит ден на труда! Ние от БСП-Варна решихме да го отбележим по нетрадиционен начин - с труд. Изчистихме и боядисахме сцена “Раковина” в Морската градина. Имаше много усмивки, ентусиазъм и екипна работа. И не забравяйте - и днес, както и всеки друг ден, трудът краси човека! А по снимките можете сами да направите разликата - преди и след“, отбелязаха социалистите.