Борислав Гуцанов: БСП-Варна ще отбележи Националния празник, защото народ без история, е като дърво без корен

Мар 02, 2023 ВАРНА Новини БСП 0 820

02.03.2023 г.

„Защо община Варна зачеркна от календара си Националния празник на България? Защо един кмет с руски корени се отрече от приноса на предците си за нашата свобода? В името на какво България се отрича от историята си, за да бъде за пореден път сложена на масата на чуждите апетити?“ Тези въпроси поставя водачът на листата на “БСП за България“ във Варна Борислав Гуцанов в профила си във Фейсбук.

Социалистът е категоричен, че фактите в историята не подлежат на промяна, не можеш да ги изтриеш. „Те са памет, която придава смисъла на днешния ден. Да абдикираме от историята си означава да отрежем корените на едно 1300-годишно дърво. Кои сме ние пред приноса и саможертвите на нашите предци, за да си го позволим подобно незачитане на тяхната памет? С какво ние сме допринесли за славата и величието на този народ, който наричаме свой?“, попита още той.

По думите му България съществува от толкова векове, за колкото Америка само може да мечтае да я има в бъдеще. „България е една от най-старите цивилизации в Европа. Ще загърбим ли тази гордост в името на чужди интереси?“, пише още Борислав Гуцанов в своя пост.

БСП-Варна утре ще отбележи Националния празник. „Защото народ без история, е като дърво без корен. Това ли искаме за нас и за децата си?“, завърши социалистът.