Борислав Гуцанов: Варна ще се превърне в Барселона на Черно море

Сеп 26, 2022 ВАРНА Новини Избори 0 863

26.09.2022 г.

"Ще продължа да работя, както го правя вече от 15 години, Варна да стане аналог на Барселона  и Генуа на Черно море." Това заяви водачът на варненската листа на "БСП за България" Борислав Гуцанов. Той припомни, че още през 2007 година като председател на Общински съвет – Варна е човекът, който пръв започва да говори за проект за извеждане на товарните дейности от сегашното пристанище Варна – изток и превръщането на тази територия в място за куртура, отдих и преди всичко – яхтен туризъм.

„Не мога да отрека, че за 15 години малка част от тази идея се осъществи, но тя далеч не стига мащабите на проекта, чието начало сложихме, преди ГЕРБ да изпрати цялостния проект във фризера“, казва Гуцанов.

Той е категоричен, че в момента обликът на Морска гара на скара-бира с паркинг и панаирджийски атракциони е много далеч от предварителния проект. Той предвижда на тази територия да има аквариум, съпоставим с най-атрактивните в света, многофунсционална зала, в който да могат да се провеждат концерти, конгреси и изложения и, която ще позволи удължаване на сезона. Един от най-перспективните елементи е изграждането на модерно яхтено пристанище, което да привлече към Варна и България друга категория туристи, носители на висока култура и стандарт.

„Аз мисля, че нашият град заслужава именно това – ново качество не само на туризма, но и по-добро качество на живот за младите хора, за семействата с деца, за хората с отношение към морето, културата и развитието като цяло“, категоричен е Гуцанов.