Борислав Гуцанов: Има реален шанс за ново правителство в рамките на този парламент - така искат и хората

28.06.2022 г.

„Мисля, че има реален шанс за ново работещо правителство в рамките на това Народно събрание. Това е по-добрият вариант за България. Така искат и българските граждани - 58% от тях според последното социологическо проучване не искат избори, а отговорно правителство.“ Това заяви днес във Варна народният представител от коалиция “БСП за България” Борислав Гуцанов.

„Лидерът на БСП г-жа Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро получиха мандат за преговори и влизаме в тях отговорни и мотивирани да отстояваме ангажиментите, които сме поели към българските граждани“, обясни Гуцанов.

“За нас не е толкова важно дали БСП губи от участието си в коалицията. За нас по-важно, че българските граждани печелят от участието на БСП във властта. Благодарение на нашето постоянство и усилия бе наложен мораториумът върху цената на тока и това даде шанс на стотици хиляди домакинства да се справят със сметките си през отминалата зима. За първи път от 1989 г. детските градини у нас са безплатни. Пенсиите също бяха повишени в резултат на настоятелното и убедителното ни поведение. Ако разумът надделее и актуализацията на бюджета мине, ще имаме повторно повишение на пенсиите, което значи по-достоен живот за родителите ни”, коментира Борислав Гуцанов.

Заедно с общинските съветници от БСП в местния парламент в морската столица той коментира проблемите с чистото на града. “Варна никога не е била в такова окаяно състояние. Заприличали сме на страна от третия свят. Преди 10 години, когато БСП управляваше Варна, градът се почистваше с два пъти по-малко пари. Сега хем парите са двойно повече, хем градът е по-малък, хем е кошмарно мръсен”, коментира Гуцанов.

Според него дългосрочното решение на проблема, не само във Варна, е сметопочистването и извозването на боклука да бъдат извършвани от общински предприятия. Така могат най-ефективно да се контролират както качеството на услугата, така и нейната цена, смятат представителите на БСП.