БСП-Варна: Да отстояваме правата на работниците за хората на бъдещето - нашите деца

01.05.2022 г.

Днес варненската организация на Българската социалистическа партия отбеляза Деня на труда и международната работническа солидарност.

„Сигурен съм, че всички ние тук, осъзнаваме историческата стойност на този ден. Денят, който през годините стана символ на работника и работническите движения по целия свят. Денят, който ознаменува най-значимата победа на трудещия се човек - осемчасовият работен ден“, приветства присъстващите на сцена „Раковина“ в Морската градина временно изпълняващият длъжността председател на градската организация на БСП Павел Раличков.

„На този светъл ден, първо бих желал да се обърна към нашите родители - хората, които с труда си изградиха и оформиха държавата, в която всички ние живеем днес“, продължи той и припомни за икономическата значимост на Варна и региона преди 30-40 години, когато на територията на града работеха Варненска корабостроителница, кораборемонтния завод с пълния му капацитет, Радио завода и редица други малки и големи предприятия, осигуряващи заетост и стандарт на живот на варненци.

Припомнена беше силата на единството на хората, извоювала правата на работниците.  Силата на народа може да определи и жизнено важното за страната ни решение за участие чрез военна подкрепа в конфликта между Русия и Украйна. „Защото, когато се вземат съдбоносни решения в едно демократично общество, последната дума трябва да е на суверена, изразена чрез референдум“, смята народният представител Борислав Гуцанов.

„Нека ние, хората в активна възраст, пазим и отстояваме правата на работниците, нека го направим, заради хората на бъдещето - нашите деца!“, призова Павел Раличков и пожела на всички здраве и дръзновение.