Борислав Гуцанов: Стратегическата цел за страната ни е изграждане на ядрена мощност

Окт 28, 2021 Новини Избори 0 1006

28.10.2021 г.

„В тази енергийна криза БСП има много бърз краткосрочен план за решаване. Първо решение е до 200 киловатчаса безплатно електричество да бъдат давани на семействата, в Гърция го правят за 300.“ Това заяви Борислав Гуцанов, втори в листата на “БСП за България“ във Варна, в ефира на Евроком.

Той припомни, че на референдума от 2013 г. относно АЕЦ “Белене“, от левицата са събрали 770 хил. подписа: „Демократичните партии тогава ни атакуваха и не искаха да има атомна енергетика, но в момента отново се оказваме прави. Ако сега работеха и двата блока, които са по 1000 мегавата, ситуацията щеше да бъде много по-различна“, категоричен бе той. По думите му стратегическата цел е да бъде изградена ядрена мощност за страната ни, за да има България самостоятелност и енергийност. Левицата ще настоява още и за удължаване на сроковете за затваряне на “Мариците“.

Относно доставките на газ Гуцанов коментира: „Теменужка Петкова и г-н Борисов са подписали договор, при който цената е моментна, а в същото време се отказахме от старите договори, които бяха с 9 месеца назад да се определя цената и то спрямо петролните продукти.“