Проф. Анелия Клисарова пред тракийското дружество: Няма да вземам решения без гласа на варненци

Окт 21, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1548

Изпълнила съм всички поети от мен ангажименти, без значение колко труд, упоритост и усилия ми е струвало

„Заставам пред вас абсолютно отговорно и искам да ви уверя, че се кандидатирах за кмет на Варна след много сериозен размисъл. Варненка съм като вас и искам най-доброто за града си“.  Това каза кандидатът за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова, подкрепена от БСП, при срещата си с тракийското дружество. Тя обясни, че като ректор на Медицинския университет, министър на образованието и председател на комисията по здравеопазване в община Варна, има необходимия административен опит и е доказала, че може мъжки да отстоява позициите си и да се бори с цялата административна машина. „Изпълнила съм всички поети от мен ангажименти, без значение колко труд, упоритост и усилия ми е струвало. Затова мога да ви уверя, че като стана кмет, пак ще мога да гледам хората в очите. Мога да ви гарантира, че няма да вземам решения без гласа на варненци”, допълни тя.

Варненските тракийци посрещнаха изключително топло проф. Клисарова в клуба си и заявиха категоричната си подкрепа за изборите. Председателят на тракийския женски клуб в България Петя Алексиева прочете апел от името на дамите: „Жените от морската столица на България – Варна, заставаме зад кандидатурата на проф. Анелия Клисарова за кмет на града ни. За първи път в историята на нашия град е издигната кандидатурата на жена за кмет.  И Варна заслужава този шанс. Нека и мъжете подкрепят нашия апел, за да работим заедно за нашата красавица Варна”.

„От разговора с вас разбирам, че мислим еднакво и ако ни гласувате доверие, мога да ви уверя, че ние ще го оправдаем и няма да ви излъжем”, заяви кандидатът на районен кмет на „Одесос” от БСП Алекси Алексиев.

Лидерът на БСП-Варна и водач на листата за общински съветници Борислав Гуцанов допълни, че не бива да се забравя кой какво е направил за Варна. „Трябва да има приемственост в политиката и всичко трябва да е в името на града и на хората. Толерантността изисква като се режат ленти, да се спомене кой е положил началото“, обясни Гуцанов. Той припомни, че проектът за интегриран градски транспорт е започнал през 2007-а година. „И искам отново да припомня какво се случи с ремонта на Двореца на културата и спорта. Според експертната оценка той трябваше да струва 5 милиона лева, без климатичната инсталация, която е скъпа и струва над един милион. Но до тук той излезе над 20 милиона. И никой не казва къде потънаха тези пари и за какво са изразходвани”, обясни Гуцанов.