Илияна Йотова: Искаме Варна да бъде наистина европейска морска столица, а не просто едно пристанище

Сеп 25, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1857

България се управлява от една огромна коалиция, която употребява властта за себе си, но не и за хората

„Знаково е, че кампанията на БСП във Варна и от Варна в страната започва със състава на Нешка Робева". С тези думи евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова се обърна към танцова формация „Нешанъл арт“ след тяхното откриване на кампанията на БСП в град Варна. „За нас госпожа Робева е символ на победи, на златни медали, на гордост и национално самочувствие. Днес вие сте символ за нашата победа", каза още тя.
По думите й днес България се управлява от една огромна коалиция, която употребява властта за себе си, но не и за хората. "Не искаме тя да превземе и българските общини. БСП издига кандидати за кметове в 251 общини и общински съветници във всичките 265. Амбицирани сме повече от всякога, защото вярваме в промяната", заяви евродепутатът. 
„Днес, сутрин, обед и вечер ни внушават, че няма ляво и дясно управление. Целта е да вземат цялата власт за себе си, зад гърба на хората. Такова управление е управление на сделката и пазарлъка, на взаимната изгода. Има ляво управление за общините", добави тя.
Йотова подчерта, че за БСП няма да е лесно да спечелят изборите и, че по време на управлението си те ще се борят не само за решаване на проблемите, но и с грешните управленски решения на правителството.
„Бъдещият кмет на Варна ще трябва да осигури здраве за хората тогава, когато правителството ограничава здравеопазването само за богатите, като разделя здравните пакети. Ще трябва да се грижи за общинските болници, когато парите са за частните. Кметът и общинските представители на БСП ще трябва да се грижат за училищата, за да осигурят равен старт за всяко варненско дете, когато правителството източва оскъдните пари за образование към частните училища", каза още тя. Йотова заяви, че кметът и общинските съветници от БСП искат безплатни детски градини, за да помагат на младите семейства. "Кметът и общинските съветници от БСП ще осигурят грижа за възрастните хора – домове и хосписи, вместо единият съществуващ сега. И, накрая, ние искаме да предложим работа за варненци, за младите хора на Варна. Искаме работни места и развита икономика и производство", каза още Илияна Йотова. По думите й вместо това днес правителството отново товари гражданите с нов общински данък. "Искаме Варна да бъде наистина европейска морска столица, град в който искаме да живеем, а не просто едно пристанище. Вярвам в екипа, който тази вечер е пред вас – екип между мъдростта и младостта, вярвам в тази малка, но смела жена, която ни показа, че и в днешните времена има място за честност и човешка чистота“, завърши Йотова.