Красимир Янков към управляващите: Как ще избегнете намаляване броя на работещите в БДЖ?

Май 21, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1476

Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков подложи на остра критика министър Московски и предлаганите промени в Закона за железопътния транспорт, които днес парламентът прие с гласовете на управляващото мнозинство

Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков подложи на остра критика министър Московски и предлаганите промени в Закона за железопътния транспорт, които днес парламентът прие с гласовете на управляващото мнозинство. „Въпросът ми към изпълнителната власт и конкретно към транспортния министър е защо днес парламентът трябва да приема промени в закона, които са кръпка в законодателството на Република България? Кръпка, без да има стратегия за развитие на железопътния транспорт“, коментира народният представител. Той попита къде е стратегията, която трябва да получи подкрепата на повечето политически сили, представени в парламента, за да има широк консенсус за развитието на железопътния транспорт. По думите му тази стратегия трябва да отговаря и на европейските изисквания за приоритетно развитие на ЖП-транспорта. Янков попита управляващите и дали с предлаганите промени „БДЖ - Товарни превози" няма да се превозва годишно 2 млн. тона товари по-малко, вместо сегашните 5 млн. тона. „Как ще осигурим работата на БДЖ, без да се налага съкращаване на работещи? По какъв начин ще развиваме БДЖ като цяло?“, заяви народният представител. Красимир Янков подчерта, че чувствителността на гражданите по тази тема е изключително изострена – не само на работещите в БДЖ, но и на цялото общество. Той изрази и недоумението си от факта, че в пленарна зала не присъстват вносителите на промените, за да ги аргументират пред народните представители.

 

Изчислете вашият данък с калкулатора на БСП. Той цели да онагледи разликите в данъчното облагане на доходите на физическите лица, каквото е сега, при действащото законодателство с данък от 10%, и онова, което би се получило, ако законопроектът за въвеждането на прогресивното подоходно облагане на БСП Лява България бъде приет.

Калкулатор: www.bsplb.com