Варна отбелязва Деня на победата с парада от Москва на видеостена

Май 07, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1711

 Градската организация на Българската социалистическа партия във Варна организира честване по случай 70-ата годишнина от края на Втората световна война

 
Градската организация на Българската социалистическа партия във Варна организира честване по случай 70-ата годишнина от края на Втората световна война. Парадът на Червения площад в Москва ще бъде излъчен на голяма видеостена на входа на Морската градина, като преди това ще бъдат показани кадри от историческия парад през 1945-а година. Ще бъде прожектиран документален филм за годините на Втората световна война, предоставен от Руския културен институт, както и кадри и песни, посветени на военната епопея. Всички варненци могат да се присъединят към честването на Деня на победата, което ще започне в 16 часа на входа на Морската градина.
 
През целия ден във всички райони на града, членовете на Младежката организация на Българската социалистическа партия ще раздават на гражданите на Варна Георгиевски ленти и листовки, които описват символиката на лентата, за да напомнят за подвига на милионите жертви, отдали живота си за победата над хитлерофашистка Германия и за мира в Европа.
 
„През последните дни, а и не само, от разговори с млади хора ми става ясно, че много от тях не знаят, че 9 – май всъщност е Ден на победата. Питат по какъв начин Втората световна война е свързана с началото на ЕС. Освен тях искаме да направим съпричастни към към отбелязването на 70-та годишнина от края на Втората световна война и всички варненци и да им кажем, че историята трябва да се знае, помни и пази. Да им кажем, че ние винаги трябва да сме с Европа, но никога против Русия. Да помним, че повече от 57 милиона души загинаха, за да живеем днес ние“, коментира лидерът на ГС на БСП – Варна Борислав Гуцанов.