С благотворителната подкрепа на варненци млади таланти участват в национални и международни събития

Мар 26, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1989

След Валя Балканска и танцьорите от „Нешънъл арт“ в инициатива се включва и Преслава Две нови дарения намериха своите получатели в кампанията в подкрепа на талантливите деца на Варна

След Валя Балканска и танцьорите от „Нешънъл арт“ в инициатива се включва и Преслава

 

Две нови дарения намериха своите получатели в кампанията в подкрепа на талантливите деца на Варна. Със средства, събрани от двата концерта досега, организаторите помогнаха на театрално сдружение „Феникс“ и на Пламен Любенов. С финансовата помощ талантливите актьори от „Феникс“, които в сряда вечерта на сцената в Младежкия дом показаха своя невероятен прочит на Швейк, ще пътуват за участие в театралния фестивал „Океан от любов“, който ще се проведе в Пазарджик от 1 до 5 април тази година. Пламен Любенов, когото във Варна познават като момчето-танцьор в инвалидна количка, пък вече е на обучение по интегриран танц в град Корк, Ирландия. Той получи подкрепа, за да покрие разходите си по настаняване там за периода 20-30 март т.г.

След първия концерт от кампанията, чийто организатори са Борислав Гуцанов и сдружение „ За младите с любов“, дарение – ново пиано вече има Общински детски комплекс във Варна. Финансова подкрепа за костюми получи и детски танцов ансамбъл „Зорница“ към народно читалище „Отец Паисий “.

„Не мога да скрия, че съм изключително доволен от подкрепата от все повече варненци. И няма да пропусна и този път да благодаря на всички тях, че отделят и време и средства, за да можем заедно да помагаме на талантливите деца на Варна. Ще напомня, че целта на кампанията е да подпомагаме развитието на уменията, знанията, заложбите на децата независимо от това в каква област се изявяват – певци, актьори, танцьори, спортисти, математици, физици, художници, музиканти. Да помагаме на варненски клубове и школи в моменти, когато имат нужда от това“, коментира Борислав Гуцанов.

Благотворителната инициатива, която стартира на 5 декември миналата година, продължава.  След Валя Балканска и танцьорите от „Нешънъл арт“  утре, 27 март, петък от 18,30 ч.  се включва и Преслава. Вече по традиция в концерта ще участват талантливи варненчета. В зала 1 на ФКЦ заявка за това, че са бъдещи звезди на България, ще дадат възпитаниците на вокална формация „Бънджи сингърс“, на „Студио Палас“, на вокално студио „Angel Voices”, вокално студио „ДА“ и вокална група „Весели щурчета

„Надяваме се още повече хора да ни подкрепят, защото по този начин, заедно, имаме възможност да помагаме на талантливите деца, които един ден, сигурен съм, ще прославят Варна по света“, каза Гуцанов. И отправи покана към всички за утрешния концерт – петък, 27 март, 18,30 ч. във Фестивалния и конгресен център. Билети се продават на касите на ФКЦ.  С медийната подкрепа на Радио-Варна, медийна група „Черно море“, информационен сайт Petel.bg, вестник „Народно дело“ и BUS.tv и съдействието на Фестивалния и конгресен център.