Градската организация на БСП във Варна избра деветима за кандидат-депутати

Авг 14, 2014 ВАРНА Новини БСП 0 1761

Девет души от общо 23 номинирани са изборът на градската организация на БСП-Варна за кандидати за депутати от 3-ти многомандатен район

Девет души от общо 23 номинирани са изборът на градската организация на БСП-Варна за кандидати за депутати от 3-ти многомандатен район. При тайно гласуване по време на градската конференция на партията, която се проведе на 13 август вечерта, те събраха необходимия брой гласуване и преминаха бариерата от 50 плюс 1. В списъка, според получените гласове, са Борислав Гуцанов, депутат от 42-то НС и председател на Комисията по регионално развитие и местно самоуправление, доц. Лидия Петков, председател на ГС на БСП- Варна, Христо Боев, лидер на районната организация на БСП в район „Одесос“, председателят на МО на БСП-Варна Светлана Такева, Димитър Чутурков, зам.-председател на ГС на БСП в града. Сред избраните са още проф. Николай Джагаров, който е начело на партийната организация в най-големия район - „Приморски“, Павел Раличков, лидер на младежкото обединение в „Одесос“, Мария Тодорова, юрист, била е председател на Районния съвет в „Младост“ и преподавателят във ВСУ „Черноризец Храбър“ доц. Иво Стамболийски.

Делегатите на конференцията подкрепиха проф. Анелия Клисарова, министър на образованието и науката в правителството на Пламен Орешарски, за представител от гражданската квота в листата на Варна. В този списък са още Валери Миланов, Енислав Димитров, Петър Курумбашев и Радослав Гайдарски. Делегатите гласуваха и получените номинации за представители в листата от други избирателни райони, между които е и председателят на партията Михаил Миков.

„БСП отстоя принципи и политики в едно изключително тежко време, правителството успя да свърши много работа. Днес ние се нуждаем от силна подкрепа, заедно можем да докажем, че сме силни“, заяви лидерът на градската организация доц. Петкова. По думите й БСП е политическата сила, която може да осъществи рестарта на държавата.

„Предстоят тежки избори, в тежко време за държавата. БСП е единствена партия, която може да спаси развитието на страната. И това зависи от всеки един от нас, от всеки член на БСП“, каза пред делегатите Борислав Гуцанов.

„В следващите два месеца трябва да бъдем достатъчно мобилизирани, да убедим всеки симпатизант, всеки наш привърженик, че БСП е необходимата партия за българското общество“, допълни Красимир Янков, председател на Областния съвет на БСП и депутат от 42-то НС.