БСП-Варна с единодушна подкрепа за новия курс на БСП към обединение

07.07.2024 г.

На разширено заседание на Областния съвет на БСП-Варна с пълно единодушие беше взето решение за подкрепа на новия курс към обединение на лявото, предложен от ръководството в лицето на Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Владимир Москов и Кристиан Вигенин. 

Според социалистите партията трябва да положи усилия както за вътрешно единение, така и за протягане на ръка към тези, които са били изгонени, обидени, а често - и изключени от БСП през последните няколко години.

Подкрепа срещна и идеята на депутата от Варна и организационен секретар Борислав Гуцанов за пълноценен и разумен диалог с президентската институция, какъвто липсваше досега.

„Румен Радев е нашият президент, който има зад гърба си два успешни избора и мандата, благодарение на нашата партия. Лично аз, надявам се и вие да споделите моето мнение, отчитам „студената война“ с президента през последните години като най-голямата ни грешка, която разедини лявото”, каза председателят на ПГ на „БСП за България“ Гуцанов пред хората във Варна и обеща да положи всички усилия за стопяване на ледовете.

Ръководството получи подкрепа и за идеята началото на лявото обединение и официалното обявяване на стъпките по новия курс да започне на най-святото за социалистите място - Бузлуджа още на 27 юли!