БСП обеща подкрепа за Камара на ресторантьорите

Мар 20, 2023 ВАРНА Новини Избори 0 901

20.03.2023 г.

БСП ще подкрепи създаването в България на съсловна национална Камара на ресторантьорите, която да ги легитимира пред институциите. Това обеща пред представители на бранша водачът на листите на „БСП за България” във Варна и в Търговище Борислав Гуцанов.

Той припомни, че БСП е партията, по чието предложение бе създадено Министерство на туризма, както и политическата сила, която първа предложи намаляване на ставката на ДДС за ресторантьорите до 9%. Председателят на националния предизборен щаб на БСП пое ангажимент тя да бъде запазена до стабилизиране на икономическото състояние в страната.

„Когато се пипа данъчната система на страната, трябва да се прави много внимателно и не под влияние на емоция, а на база солидна икономическа и социална мотивация“. Така Гуцанов отговори на исканията на бранша за внасяне на законодпроект за постоянно действаща диференцирана ставка от 9 % ДДС за ресторрантьорската услуга, както и за българските бира и вино.

Пред Борислав Лазаров, областен координатор на БАЗ и Марин Сотиров, областен координатор на СЗБ, водачът на социалистите във Варна се ангажира с работещи и балансирани законодателни действия за облекчаване процедурата за наемане на работна ръка от трети страни.