Павел Раличков, БСП-Варна: Истината за великото дело на Георги Димитров трябвада достигне до младите

18.06.2022 г.

С венци, цветя и едноминутно мълчание, варненските социалисти почетоха 140 години от рождението на Георги Димитров. По традиция, честването се състоя пред историческия паметник „Лодка“, в местността„Карантината“ - мястото, от което Георги Димитров, Васил Коларов и Христо Кабакчиев, нелегално отплават за участие в Конгреса на Коминтерна през 1920 г.  “Антифашист, строител на съвременна България, борец за достоен живот. Така, съвсем накратко, мога да опиша светлата личност на героя от Лайпциг- Георги Димитров. Днес, неговите идеи и дело трябва да се възродят, и истината за тях да достигне до младото поколение на България. Историята и героите трябва да се пазят, помнят и почитат. Днес, личността на героя от Лайпциг е повече от актуална. Днес, ние имам нужда от личности като Георги Димитров повече от всякога! Но не като самоцел, не да чакаме новия месия да се появи на бял кон "от някъде". Обществото ни трябва да израсне до толкова, че да излъчи политици от нивото и ранга на Георги Димитров”, заяви лидерът на БСП-Варна Павел Раличков и допълни, че вярва, че в страната ни все още има мъдри и отговорни политици, милеещи за Родината и за всеки един човек.

"Георги Димитров е бил предан към българския народ и аз съмоптимист, че днес такъв може да бъде всекиистински държавник, ако, обаче, загърбитесните си политически интереси", каза ощеРаличков.

Освен партийни членове, паметта на Димитров почетоха и членове на Българскияантифашистки съюз - Варна, на Отечествениясъюз  Варна,симпатизанти и граждани.