“БСП за България“ откри официално кампанията си във Варна с поредица от събития

Окт 24, 2021 ВАРНА Новини Избори 0 362

24.10.2021г.

„Хората избират БСП заради това, което липсва най-много в обществото ни днес – ценностите“. Това каза при официалното откриване на кампанията на коалиция „БСП за България” във Варна лидерът на местните социалисти Борислав Гуцанов. „Всеки един от нашите кандидати е достоен да бъде народен представител и може да даде много на държавата”, заяви Гуцанов. Стотици варненци дойдоха на входа на Морската градина за да се срещнат с лицата от предизборната листа. Кандидатите на „БСП за България” разговаряха с всеки, потърсил личен контакт с тях и обърнаха внимание на всеки поставен проблем.

„Ще довършим битката за пенсиите”, обеща Борислав Гуцанов и добави, че развитието на енергетиката и строежа на АЕЦ „Белене” е другият стратегически приоритет, за който ще се борят БСП и коалиционните им партньори в следващото Народно събрание. „Във Варна нещата няма как да останат така”, категорично заяви той и посочи най-крещящите проблеми на общината. Той подчерта, че сриването на общинските дружества, които почти без изключение са на загуба, и скандалното укриване на замърсяването във Варненското езеро са наказуеми по закон и прокуратурата не може да брани безкрайно действията и бездействието на местната власт на ГЕРБ.

Лидерът на варненските социалисти заяви също, че случаят с кораба „Вера Су” само потвърждава, че е нужно възстановяване на морската индустрия, от която спасяването и отстраняването на аварии са само малка част. Като морски експерт Гуцанов подчерта, че строителството на нов терминал на пристанище Варна е от ключова важност, защото докато в Румъния този бранш осигурява стотици хиляди работни места, у нас пристанищните работници се съкращават. „Колко струва магистрала „Хемус”? Колко струва детските градини и ясли да са безплатни? Само за една година да спрат кражбите и средствата за тези цели на БСП ще се намерят”, каза още Гуцанов.

Той изтъкна също, че коалиция „БСП за България” ще бъде диалогична в следващия парламент и е готова дори на компромиси в името на стабилно мнозинство и редовно правителство, които да се справят със засилващите се кризи, пред които е изправена страната ни.

„Капаните, оставени от ГЕРБ щракнаха”, това заяви дългогодишния кмет на Провадия и депутат Филчо Филев. Той добави, че сега на социалистите се пада задачата да спасяват общинските болници, за да имат хората достъп до здравеопазване и да вземат мерки за намаляване на цената на енергоносители, каквито са дървата за огрев и които са жизненоважни за много обикновени българи.

Най-големият проблем на страната е стопяването на българския народ, заяви Павел Раличков, друг кандидат на БСП с водещо място във варненската листа. Той подчерта, че процесът е не само демографски, но и културен и цивилизационен и БСП е единствената партия, която може да го спре.