Борислав Гуцанов: Цената на тази предизборна кампания на ГЕРБ се мери в загубени човешки животи

Мар 18, 2021 ВАРНА Новини Избори 0 1184

18.03.2021

„Неадекватните действия на правителството ни доведоха до здравната криза, в която изпадаме за пореден път и само в рамките на една година. Играят си със здравето ни и това трябва да спре преди да сме дали още човешки и икономически жертви.“ Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Борислав Гуцанов в коментар за 24 часа.

“Да не говорим за икономическите щети, които нанася това правителство на няколко бранша и на стотици хиляди семейства с непрестанното отваряне и затваряне на няколко вида бизнес. А накрая вината се прехвърля върху българските граждани, които са обвинявани, че са безотговорни. Не искам да вярвам, че целта е ниска избирателна активност на изборите на 4-и април. 

Ниската избирателна активност би било от полза само и единствено на ГЕРБ.  Цената на тази предизборна кампания на ГЕРБ се мери в загубени човешки животи. Да рискуваш човешки животи и да създаваш умишлен хаос в здравната система, в болниците, за да извлечеш политически дивиденти, наистина би било престъпление. За това наивно ще вярвам, че премиерът и министърът на здравеопазването просто са неадекватни и не са се поучили от собствените си грешки при първата и втората вълна на коронакризата, за това допускат този апокалипсис сега.“

Борислав Гуцанов цитира данни на СЗО, според които страната ни е на челните места по смъртност през втората вълна на COVID през есента.

„Данните не са на БСП. Те са на Световната здравна организация и са красноречиви. За огромно съжаление! България беше на първо място по смъртност с 4,12 %. Даваха ни за лош пример Италия, спомняте ли си? Само че според тези данни там смъртността е била 3.47 %. В САЩ е 1,68 %. В съседна Сърбия е 1,01%. Сега седим и гледаме влошаване на ситуацията заради действията на премиера и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Не може повече да допускаме това!“

БСП Варна сезираха ЦИК и СЕМ заради поведението на министър Костадин Ангелов, който е и водач на листата на ГЕРБ – СДС във Варна и Велико Търново.

„Костадин Ангелов заяви, че прекратява кампанията си, защото трябвало да се справя с коронакризата. Първо не се справя с нея, очевидно е! Второ не е прекратил кампанията си. Напротив. Отново не ми се иска да вярвам, че някой е способен на подобно нещо, но то е видно.
 

Той просто се възползва от служебното си поведение и от безплатното ефирно време, което получава всеки ден по няколко пъти по всички медии, на гърба на хилядите болни. Заяви, че не агитира? Тогава защо във Варна е пълно със стотици негови плакати и билбордове с неговия лик и с номера на бюлетината на коалицията, която го издигна? Това Е агитация! По всички параметри! Но аз вярвам, че хората се събудиха и за всички вече е ясно, че единственият начин е да излязат и да гласуват на 4-и април. Без страх! И без да продават гласа си!“.