Борислав Гуцанов, водач на листата на БСП: Икономиката е водещият проблем на Варна

Фев 27, 2021 Новини БСП в медиите 0 1776

Единствената партия, която може да премахне и разформирова срутището ГЕРБ е именно БСП

"Не може да живеем в такива сериозни корупционни практики, които се наблюдават тук. Не трябва да се примиряваме, като видим, че някой е построил една детска градина или един километър път, това трябва да се прави ежедневно. Както лекар отива на работа и затова му се заплаща, така и политиците трябва да вършим това, за което сме избрани от хората. Корупцията трябва да бъде приравнена с предателство", с тези думи по БСТВ в предаването “Думата е ваша” Борислав Гуцанов, кандидат за депутат на БСП и водач на листата във Варна даде заявка, че влиза непримирим към в битката за мандати в морската ни столица.

"Икономиката е един от основните проблеми на Варна, не може така да продължи да се развива градът. Връщането на икономиката в града и създаването на работни места трябва да бъде основа за работата на бъдещата парламентарна група на БСП“, заяви Гуцанов като допълни, че туризмът е важен, но не може да бъде основата и гръбнака на града, особено след изводите от едната година пандемия.

"Вторият мост на Варна трябва да бъде една магистрала, която да свързва мегаполиса Истанбул - Бургас, през магистрала Черно море и към Румъния, защото така става коридор север-юг за привличане на средства. Пристанището на Варна изтърва темповете да се развива. Жп линията между Русе и Варна също трябва да бъде подсилена", сподели идеите на БСП за развитието на Варна Борислав Гуцанов.

„Някои хора не са разбрали, че ние се намираме в 21 век, когато се говори за нов тип икономика - водородна икономика, дигитализация, съвсем друг тип изграждане на икономическите способности на една държава. Аз се радвам че моята партия е тази, която постави тези въпроси на дневен ред.", подчерта кандидатът за депутат.

На въпроса дали хората усещат вече, че БСП е единствената алтернатива на ГЕРБ, Гуцанов отговори, че според него хората отдавна са разбрали, че единствената партия, която може да премахне и разформирова срутището ГЕРБ е именно БСП. "Дори и лидерите на другите партии са наясно, че тази задача е по сила единствено на Българската социалистическа партия."

По отношение на промяната, която ни очаква и очевидно настъпва, той сподели, че за него тя е неизбежна, защото хората усещат, че този начин на живот, който се води в момента е дълбоко провинциален и обиден. Социалистът даде ясен пример с Ковид кризата в България: " Ние сме със смъртност 4,12% по данни на СЗО, Италия, която нашумя в тази криза с големия си процент смъртност има 3,47%. САЩ, които до голяма степен свалиха своя президент Тръмп заради кризата, имат смъртност 1,68%. За какво говорим? Не само здравната система е пълен колапс, а и държавата. Смъртността не е плод само на проблема в здравеопазването, а на всички проблеми събирателно в държавата."