Стефан Данаилов: Залагаме специална програма за читалищата

Мар 19, 2017 ВАРНА Новини БСП 0 1479

Предвиждат се и специални мерки за малки населени места

„Това, което сме записали в нашата програмата, е реалистично и не слушайте какво ви казват, опонентите ни, че ние само обещаваме. Програмите и за икономика, и за стари, и за деца, и за млади, са подплатени финансово и не става въпрос да се теглят заеми от името на държавата. Трябва смяна на управлението на държавата. Наложителна е“. Това каза на среща с граждани в град Провадия водачът на листата на „БСП за България“ за Варна област Стефан Данаилов.

На сцената на читалището в града излязоха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ за Варна. Областният председател на БСП – Варна Георги Андреев представи кандидатите от листата и призова на изборите да се гласува за промяната с №10 в бюлетината.

Стефан Данаилов добави, че в програмата си социалистическата партия обръща специално внимание на читалищата. „По линия на ЮНЕСКО българските читалища са уникални по своята същност и трябва да бъдат подкрепяни и развивани“, каза проф. Данаилов и допълни, че се предвиждат и специални мерки за малки населени места. „Искам всеки един град в България, всяко населено място да е подредено. Искам Варна да бъде тази, която беше – черноморската столица на България. Красота и подреденост. Искам в Провадия да имате отново работещи предприятия“, каза още той. 

Повече от час след срещата водачът на варненската листа разговаря с хората навън пред читалището. Раздаде десетки автографи и отговори на всеки един от зададените въпроси. На централната улица в Провадия се изви хоро под съпровода на момчетата от духов оркестър „Виво Монтана“.