Девня

Председател на ОбС на БСП-Девня: Димитър Янев

гр. Варна, ул. "Братя Миладинови" 102

 

Община Девня се намира в Североизточна България и е съставна община на Област Варна. Общината има 3 населени места с общо население 8730 жители (01.02.2011). Девня е трети по големина град в областта. Намира се на 22 километра западно от областния град-Варна, 18 километра североизточно от град Провадия. Намира се на Провадийското плато на най-източната точка от платото. Девня е икономически силно развит регион. Определящо значение в структурата на общинската икономика има промишлеността, която е развита в следните направления: производство на соди, торове, топлоенергия, производство на строителни материали, захар и др. 

Основните фактори, обуславящи състоянието на общинската икономика, са: 
- макроикономическа ситуация; 
- стратегическото положение на общините Варна, Девня и Белослав, определени като район за растеж и развитието на региона като национален транспортно-логистичен център, обвързващ Европейските коридори 7 и 8 с "ТРАСЕКА" - Евроазиатски коридор 8; 
- развитието на социално-икономическите връзки с граничещите общини - Провадия, Суворово, Белослав; 
- изградените производствени мощности и техническата инфраструктура. 
Музеят на мозайките в Девня представя римски и ранновизантийски мозайки от Марцианопол той е част от Стоте национални туристически обекта на БТС.

 

 

 

 

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи