Борислав Гуцанов, водач на листата за общински съветници на БСП: Връщаме икономиката на града и работните места на хората

Окт 22, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1891

БСП – Варна закри предизборната кампания

 "Проф. Анелия Клисарова, кандидат за кмет на Варна, подкрепен от БСП, кандидатите за районни кметове на левицата, водачът на листата на социалистите, Борислав Гуцанов и кандидатите за общински съветници, са почтени хора с качества. Хора, които осъзнават цената на думите и стойността на ангажиментите. Хора, които могат да спрат упадъка на Варна и да върнат блясъка й. Хора, които могат да създадат условия градът да бъде истинско средище на история, наука, култура, туризъм и индустрия. Повярвайте им и ги подкрепете. Те са бъдещето на Варна". С тези думи се обърна към препълнената зала 1 на Фестивалния  и конгресен център народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов при закриване на кампанията на левицата с постановката на Асен Блатечки „Опасно за живота“.  Думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти и подкрепа от присъстващите.

             "БСП е партията, която знае в кой момент какво решение да вземе,  поема  отговорност и прави всичко възможно, за да промени към добро своя град и държава. Да промени начина на живот на съгражданите си. Ние, българските социалисти, винаги сме сред хората, живеем с техните проблеми и помагаме за разрешаването им. Никога не отстъпваме от позициите си и не предаваме държавата си, хората и бъдещето на нацията", заяви Борислав Гуцанов. Той обясни, че след стотиците си срещи с варненци, е разбрал, че всички чувстват своя град овехтял. „Хората се радват на новия шадраван и на пътищата, но са силно притеснени, че заемът, изтеглен от ГЕРБ, в размер на 43 милиона лева, ще бъде платен от тях. Категоричен съм, че тези пари могат да се влагат в икономика, в работни места, в индустрия. Защото не е лошо градът да изглежда красив, но е много по-важно да имаме работни места, да имаме бъдеще и перспектива", подчерта водачът на листата на БСП-Варна. Той призова варненци отново да бъдат част от промяната, като гласуват с №2, за Българската социалистическа партия, в бюлетината за общински съветници. „Преди 3 години промяната в България тръгна от Варна. Днес също може да се случи това в името на града и родината ни“, допълни Борислав Гуцанов и покани на сцената кандидата за кмет на Варна, подкрепен от БСП, проф. Анелия Клисарова.  

         "Благодаря ви, че ме подкрепихте и застанахте зад гърба ми. Сега се чувствам много по-силна, много по-уверена и съм сигурна, че ще победя. Заедно искаме и можем да променим Варна. Срещнах се с много хора, усетих тяхната болка и тъга, чух много проблеми. Най-хубавото обаче ще бъде да победим апатията и тази неувереност в нашите съграждани. Да им върнем вярата, че Варна може да се промени", каза тя.  И подчерта, че никога не е давала празни обещания, не е лъгала и винаги е следвала морала и честността. „За мен се говори – тя е жена, да – умна е, да – упорита е, но всеки се пита – ще се справи ли в битката с мъжете? Сигурна съм, че мога, защото аз се боря по мъжки. По мъжки се борих, когато бях ректор на Медицинския университет и създадох два нови факултета. По мъжки се борих с цялата административна машина, когато бях министър на образованието и сега по мъжки ще се боря, за да победя във Варна – заедно с вас, защото заедно ще управляваме града си", каза още кандидатът за кмет.

            Тя и кандидатите за районни кметове и за общински съветници на БСП, бяха аплодирани дълго от хората в препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център и изпратени със ставане на крака и викове „Победа“. Мероприятието продължи с постановката на Асен Блатечки „Опасно за живота“, която беше откупена и подарена за варненци от БСП в морския град.