Борислав Гуцанов: Военноморската база и щаба на ВМС не може да бъдат преместени от Варна

Окт 20, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1703

Кандидати на левицата се срещнаха със запасни офицери

„Военноморската база, или пункта за базиране, не бива да бъде местена. Щабът на флота също трябва да остане във Варна. В противен случай градът ни ще загуби много. Това дори не бива да се обсъжда. Голяма част от вас са ми били командири и офицери, затова пред вас, като мъже на честта, мога да кажа само едно – няма да ви посрамим”. Това заяви водачът на листата на БСП за общински съветници Борислав Гуцанов при срещата със запасните офицери и сержанти.
     Бившите военни го подкрепиха напълно в отстояването на позицията му за изграждането на новия интермодален терминал, от който Варна безспорно има нужда. „Знаете, че проектът беше спрян от първия кабинет Борисов, кабинетът Орешарски го възобнови. Каквото и да става обаче, този проект е заложен в плана на Варна и изобщо не подлежи на обсъждане. Той ще се случи. И за Варна това е много важно. Това са нови работни места, това е допълнително развитие на туризма и на морския бизнес. Варна е болна и има нужда от лекар”, допълни лидерът на БСП в морската столица.
 „Знаете, че проф. Клисарова е единственият кандидат, който е регистриран с подписите на граждани“, това припомни вицеадмирал от резерва Петър Петров, който е председател на Инициативния комитет за издигането й за кмет и е осми в листата за общински съветници от БСП като представител на гражданската квота. На срещата като колега на членовете на Съюза на офицерите и сержантите присъства и Алекси Алексиев, кандидат за кмет на район „Одесос“ от БСП. „Моите действия като бъдещ кмет ще са определени от това, какво е добро за хората, за да живеят те по-добре и по-спокойно“, каза Алекси Алексиев.
 „Бъдете сигурни, че това, че съм жена, не ме прави по-малко силна, напориста и отговорна. Ще се боря с останалите мъже за бъдещето на Варна. Вие сте хора на действието, честта и силата и именно вие трябва да ми помогнете да научим заедно младите хора на родолюбие и патриотизъм. Губим българския дух”, каза независимият кандидат за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова, която също присъства на срещата.