Борислав Гуцанов, водач на листата за общински съветници на БСП:Кандидатът на ГЕРБ харесва Брюксел повече от Варна

Окт 15, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1602

Ангел Найденов: Варна се нуждае от мащабно мислене и човещина

„Чудесно е, че най-старото обработено злато в света, открито във Варна, се показва в Европарламента. Но остава логичният въпрос – какво прави Иван Портних там и защо се прави сега? Защо не се направи преди началото на активния туристически сезон, за да привлече туристи към Варна?„, заяви на пресконференция водачът на листата за общински съветници от БСП Борислав Гуцанов. Той коментира, че кандидатът за кмет на ГЕРБ явно харесва повече Брюксел от Варна. Това е обяснението на факта, че не се явява публично в града по време на кампанията.
          По думите му вместо да се снима до премиера, Портних е трябвало да предприеме действия мястото, където е открито съкровището да се превърне в туристическа атракция. „Миналата година с Ангел Найденов се опитахме да стигнем до некропола. Оказа се почти невъзможно. Правителството на Орешарски го спаси да стане частен, а общината го забрави“, обясни Гуцанов. Той попита и какво се случи с артефактите, открити при ремонта на центъра. „Написахме писмо до министерството на култура с молба да бъде направен музей на открито, както е в София и както е в много европейски градове. Но не. Правителството предпочете набързо да ги зарови, за да може г-н Портних да реже лентички на ремонтиран център”, каза още той.
„За мен това са знакови избори, а Варна е определяща за цялата държава. Оттук тръгнаха големите протести, които свалиха правителството на Бойко Борисов и тогавашния кмет на Варна Кирил Йорданов. Затова мисля, че и сега промяната ще започне от Варна. Един успех на левицата в морската столица ще даде сигнал за успех на левицата в цялата страна. И аз съм убеден, че догодина изборите ще бъдат две в едно. Заедно с президентските, ще има предсрочни парламентарни”. Това каза на пресконференция главният секретар на БКП Александър Паунов. Той допълни, че, за да се стопи платения корпоративен вот, хората трябва да излязат за гласуват. И припомни двойните стандарти, които крепят правителството. „Когато кабинетът Орешарски поиска да се изтегли заем от 1 милиард лева, имаше огромни протести, потрошиха автобус… Месеци по-късно правителството Борисов изтегли 16 милиарда и никой не каза нищо. Вижте какво прави ГЕРБ и за изборите във Варна. Защо г-н Портних се крие от хората? Като е направил толкова много за града, колкото твърди, защо не излезе да се срещне с тях? Ние заставаме твърдо зад кандидатурата на проф. Анелия Клисарова. Тя е доказан професионалист, който има силите и възможностите да започне промените във Варна. А Варна безспорно има нужда от промени”, заяви Паунов.
„Варна се нуждае от мащабно мислене и човещина. Не е достатъчно да хвърлиш няколко милиона в края на мандата, за да компенсираш невъзможността си да се справиш като градоначалник, като мениджър. В момента, както се вижда, няма кампания. Няма сблъсък на идеи и разисквания на проблеми. Водещ е купеният и корпоративен вот“, добави Ангел Найденов, народен представител и бивш министър на отбранат. „Всички проучвания показват, че проф. Анелия Клисарова компенсира успешно разликите в процентите“, каза още Найденов. И коментира, че БСП – Варна знае е какво е нужно за управлението и общинските съветници, водени от Борислав Гуцанов, ще докажат това с действия в новия мандат.