Анелия Клисарова, кандидат за кмет на Варна: Работим за целодневно обучение в училищата

Окт 14, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1639

Време е администрацията да започне да работи за хората

Да бъде въведено целодневно обучение във всички варненски училища поискаха членовете на клуб „Одесос“ към Съюза на пенсионерите 2004 на среща-разговор с кандидата за кмет на Варна, подкрепена от БСП, проф. Анелия Клисарова, водача на листата на БСП Борислав Гуцанов и кандидата за общински съветник на социалистите Светлана Такева.
„Подкрепям изцяло това ваше желание и като кмет ще съдействам това да се случи, за да бъдат спокойни родителите, че децата им са на сигурно място “, отговори проф. Клисарова. Хората изразиха притеснение и за това, че децата учат от учебници на различни издателства. Независимият кандидат за кмет на Варна припомни, че като министър на образованието се е борила именно за въвеждането на един учебник по един предмет. „Новият Закон за средното образование, за огромно съжаление, направи точно обратното. Сега децата учат от различни учебници, а държавата дава всяка година 42 милиона лева за тяхното отпечатване“, подчерта проф. Анелия Клисарова. По време на разговора тя представи приоритетите, заложени в нейната програма, свързани с управлението, здравеопазването и образованието на Варна. Сред тях са създаването на платформа за допитване на варненци по важните въпроси за града, създаване на центрове за неотложна помощ и общински фонд „Здраве“, денонощни аптеки във всички райони.
„Време е администрацията да започне да работи за хората и Варна да се управлява заедно с нейните жители, а не еднолично“, подчерта тя. Думите на проф. Клисарова бяха посрещнати с бурни аплодисменти. „Както винаги до сега, вие имате специално отношение към възрастните хора, а това ни дава голяма надежда. Вие сте истинска, достъпна и земна“, заявиха присъстващите.  „За да върнем красотата и чистотата на града ни, варненци трябва да гласуват с разума си и да ни подкрепят“, каза водачът на листата на БСП Борислав Гуцанов.