Проф. Анелия Клисарова: Задължително е да има връзка между бизнеса и образованието

Окт 13, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1741

Ако искаме във Варна да има работещ и конкурентноспособен бизнес, трябва да има отлично подготвени кадри

„Задължително е да има силна връзка между бизнеса и образованието. Ако искаме във Варна да има работещ и конкурентноспособен бизнес, трябва да има отлично подготвени кадри“. Това заяви кандидатът за кмет на Варна, подкрепен от БСП, проф. Анелия Клисарова по време на срещата си със служители на фирми от морския бизнес. Според нея в момента почти всеки е висшист и реално произвеждаме образовани емигранти. „За много хора думата планиране звучи като мръсна дума, но тя е ключова за връзката между бизнеса, образованието и реализацията на младите хора“, коментира тя. По нейните думи във Варна, ако има силно корабостроене, ще има нужда и от заварчици и от паралелки, в които да бъдат обучавани. „Задължително е обаче да се учи активно английски в училище, защото той отдавна е международен език. Категорична съм и че по всеки предмет в училище, трябва да има само по 1 учебник”, каза още тя.

„Чудеса не очакваме, очакваме работа, нормални доходи и работеща администрация, която да не ни пречи. В момента дори няма къде и как да подадеш жалба срещу бездействието на някой общински служител. Или ако случайно някой успее, тя жалбата ще потъне в някое портмоне”, споделиха присъстващите.

„Реших да се кандидатирам за кмет, защото не искам да гледам Варна повече така. Варна заслужава повече, нашите родители и деца заслужават повече. Младите хора заслужават повече“, подчерта Клисарова. Според нея не е въпрос просто да се сменят имената на кметовете. „Време е вече и да се действа. И когато варненци участват равнопоставено в управлението на града, можем да променим живота си заедно”, каза проф. Клисарова.