Анелия Клисарова: Във всеки район на града трябва да има денонощна аптека

Окт 11, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1653

Тя пое ангажимент, когато стане кмет на града, освен денонощните аптеки, в районите към ДКЦ-тата да бъдат организирани и пунктове за неотложна помощ.

„Във всеки район на Варна е задължително за има денонощна аптека. Няма как през нощта, спешно и много притеснени, хората да обикалят града, за да търсят от къде да купят лекарства на децата, внуците или родителите си. Вече проведох разговори и установих, че общината би могла да субсидира денонощните аптеки. Няма да е толкова скъпо и е напълно реално”. Това заяви на среща с граждани от „Възраждане 1” кандидатът за кмет на Варна, подкрепен от БСП, проф. Анелия Клисарова.

Тя пое ангажимент, когато стане кмет на града, освен денонощните аптеки, в районите към ДКЦ-тата да бъдат организирани и пунктове за неотложна помощ.

Жителите на „Възраждане” се жалваха, че през последните години там има много нерешени проблеми по отношение на зелените площи, сметосъбирането и инфраструктурата . „Тези дни сменят тротоарните плочки на автобусните спирки в района. Това е като да имаме копче без балтон. Защото в същото време майки с колички се чудят как да минат през калта между блоковете”, коментира жена от квартала.

„Поемам ангажимент пред вас, че като кмет няма да стоя само в кметския кабинет. Мястото на кмета не е само зад бюро. Той трябва да е сред хората”, категорична е тя. Според Клисарова кметът трябва да има приемни и по районите. „Там, заедно с районните кметове, ще изслуша всеки сигнал и всяка жалба, за да може да се реагира адекватно за решението на проблемите. Заедно можем да направим Варна по-добро място за живеене”, заяви проф. Клисарова.