Борислав Гуцанов: Няма да допуснем безразборно строителство върху зелени площи

Окт 09, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1556

Пламен Градинаров: Една от най-важните точки в предизборната ми кампания е борбата с корупцията

„Вие помните много добре, че именно БСП беше партията, която застана зад вас и ви подкрепи в протеста ви срещу застрояването пред блок 14 на ул. „Студентска”. БСП беше партията, която ви подкрепи и срещу решението за строеж върху детската площадка над десети пощенски клон. Ние бяхме тези, които подкрепихме хората от „Чайка” срещу плана за застрояването на квартала и благодарение на нашите действия сега в „Чайка” няма багери, пред вашите тераси няма нова кооперация, няма и строеж пред пощата. Винаги сме помагали и ще продължаваме да го правим в името на Варна и спокойния живот на хората”. Това каза водачът на листата за общински съветници на БСП Борислав Гуцанов на среща с жители от района на ул. „Студентска” в кв. „Левски”. Преди няколко месеца те бяха поредните варненци, излезли на протест, след като стана ясно, че точно пред бл. 14, на детската площадка, има одобрен план за строеж на жилищна сграда. „Няма да допуснем да се строи безразборно и няма да вземаме решения в ущърб на варненци, защото сега, заедно с вас, като всички варненци, ще изплащаме безумно големия заем, изтеглен от г-н Иван Портних, който се украси центъра на Варна, а реални възвръщаеми инвестиции няма”, допълни лидерът на градската организация на БСП.
              „Запознат съм много добре с проблемите във вашия район. С общи усилия успяхме да се справим, поне засега с този проблем. Затова една от най-важните точки в предизборната ми кампания е именно борбата с корупцията. Защото това е корупция и то по всички етажи на местната власт. Мога отсега да ви обещая, без значение дали ще ме изберете за районен кмет, докато съм жив, ще ви помагам в това направление, срещу грабителството на гърба на всички хора”, допълни кандидатът за кмет на район „Приморски” Пламен Градинаров. „Нашата надежда е в следващия кмет на Варна проф. Анелия Клисарова. Както и да има повече общински съветници от БСП в следващия общински съвет. Защото тази борба е екипна. Когато сме заедно срещу корупцията, можем да се преборим с нея”, допълни Градинаров.
              „Варна беше красив и зелен град, но от години се строи безразборно, без предварителен план. Аз съм категорична, че Варна трябва да е зелена. Строи се върху детски площадки и градинки. Аз поемам задължение към вас, като стана кмет на града, ще въведем зелената карта, изработена на доброволни начала. Тази карта стане ли законна, никой няма да посмее да строи върху зелени площи”. Това каза кандидатът за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова, която беше на срещата.
          Хората от квартала споделиха много от проблемите си и изразиха надежда, че БСП наистина ще продължи да работи активно за интересите на варненци и няма да допусне безразборното презастрояване в района. Те се интересуваха кога наистина ще бъде построен новия стадион, ще има ли денонощна аптека в квартала, как ще бъде решен проблема с липсата на места за паркиране и има ли наистина шанс Варна най-накрая да се измъкне от дупката, в която пропада през последните години.