Анелия Клисарова обеща дрифт писта на Варна и призова за разумно шофиране на пътя

Окт 04, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 2170

Тя призова: Шофирай разумно – вкъщи ни чакат!

„За мен е невероятно преживяване тази вечер да съм с вас, дрифт състезателите и младите хора на Варна, защото имаме обща  кауза – безопасно шофиране. Емоциите и дрифтът са за пистите, на пътя трябва да запазим човешкия живот“. Това заяви кандидатът за кмет на Варна, подкрепен от БСП, Анелия Клисарова и даде старт на дрифт парада, който се проведе пред Катедралата. Тя обеща, че като стане кмет, ще бъде построена специална писта за любителите на адреналина, скоростта и бързите коли. „На тази писта гумите ще свистят безопасно. Нека общият ни призив бъде „Шофирай разумно – вкъщи ни чакат!“ Да спрем войната по пътищата, да опазим човешкия живот – той е крехък и ценен“, категорична е тя.

На площада се бяха събрали близо3000 души – любители на този нов и бързоразвиващ се спорт у нас и в Европа, както и много граждани. По специално изградена естакада започнаха да преминават 30 коли, участващи в заключителния етап на Републиканския шампионат по дриф, което е провежда на картинг пистата край Варна.

Водещите на събитието Владимир Ваклинов – организатор на Българския дриф шампионат и Ваня Стефанова от местния клуб Drift Tiger, представяха автомобилите и пилотите и разговаряха с тях за възможностите на машините им и за очакванията им от крайното класиране на състезанието. На сцената бе и трикратният шампион по дрифт и вече съдия Красимир Стефанов, който също призова спортът да е на пистата, но на пътя шофьорите да са разумни, а не състезатели.

Публиката наблюдаваше с интерес шоуто на колите – предимно немски и японски марки. Хит на парада бе Лада 2111, 1600 кубика, с пилот Адриан Петров от Силистра, който събра овациите на множеството.

„Нека да благодарим на Анелия Клисарова, която направи възможна тази наша емоционална среща. Пред нас е една достойна жена, с невероятна биография и дух – лекар, професор, ректор, общински съветник , министър. Тя е и много смела – влезе в предизборната кампания, уверена в своите сили и знания и с надеждата, че ние, варненци, ще я подкрепим“. Това каза водещата Ваня Стефанова след като и последната кола се изтегли от естакадата.

„Шоуто беше невероятно, усетих адреналина ви, видях възможностите ви –страхотни сте“, обърна се проф. Клисарова към пилотите. „А във Варна ще имате специална писта, за да практикувате дрифта и да радвате своите фенове“, каза още Клисарова и благодари на присъстващите, като изрази надежда, че ще  работят заедно.

Публиката аплодира бурно Анелия Клисарова. След като слезе от сцената, проф. Клисарова бе обградена от млади хора, които разговаряха с нея, снимаха се заедно и взимаха автографи.