Жители на район „Младост“ във Варна поискаха по-ефективно използване на площите в парка

Окт 03, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1901

Кандидатите на левицата се ангажираха с решения

„Вижте колко много място има, направете една велоалея, където да се движат децата с тротинетки и велосипеди, защото така всички се блъскат по централните алеи на парка“. Този въпрос постави Полина Авределиева пред Борислав Гуцанов, водач на листата на БСП -Варна за общински съветници и Анелия Клисарова, кандидат за кмет на Варна, подкрепена от партията по време на среща в район „Младост“. Според младата майка подобна алея ще облекчи движението и ще осигури нови забавления на хората, които посещават парка.

На срещата жители на „Младост” поставиха редица въпроси, свързани с инфраструктурата в района. По думите им голяма част от тротоарите са разбити. Пред училищата и детските градини пък сутрин и вечер се образували големи задръствания, заради липсата на обособени места за паркиране около тях.

„Една от основните ни задачи, която ще е приоритет за работата на съветниците от БСП още в първата година от мандата, е преодоляване на различията от гледна точка на инвестиции между центъра на града и отделните райони. Най-важната ни задача обаче е да направим така, че да върнем, да възродим икономиката на града, работните места“, каза пред хората Гуцанов. Той пое ангажимент още преди изборите да се срещне с жители от бл. 106 в „Младост“, които поставиха въпроса за пропадане на тротоара пред домовете им – проблем, поставян от тях на вниманието на управляващите, но не решен до момента.