Алекси Алексиев, кандидат за кмет на район „Одесос” на БСП-Варна,: С лявата си политика БСП може да спаси Варна и България

Окт 03, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1766

България потъва, но страната ни все още може да бъде спасена

„България потъва, но страната ни все още може да бъде спасена. България няма суверенитет. България няма икономика. За младите хора има две алтернативи – или да имигрират, или да останат тук и тихо да деградират. Такава България не ни трябва. БСП, със своята лява политика, може да помогне на Варна и на родината ни”. С тези думи се обърна кандидатът за кмет на район „Одесос” на БСП-Варна Алекси Алексиев към стотиците хора, дошли на откриването на кампанията на социалистите в централния район на града. Той призова за справедливост и промени, за да стане животът на варненци по-добър и спокоен. „Справедливо ли е само в една малка част от центъра на Варна да се изсипят милиони, за да може някой да реже лентички и да се снима какъв велик управленец е, а в същото време в 90% от района тротоарите да не са ремонтирани повече от 30 години? Справедливо ли е да се наливат невероятни суми в шадраван и някакви съоръжения с цветя, а в същото време, съвсем наблизо, в малките улички, контейнерите да са изключително стари и да тече мръсотия по улиците?”, попита риторично Алексиев и призова варненци да се обединят, за да променят настоящото управление, като гласуват с №2 за БСП на предстоящите местни избори.

            „Ние залагаме на перспективите и на бъдещето. Затова и листата ни е съчетание на младост и мъдрост. Не случайно сме заложили и на гражданската квота. Всичко това може да доведе до успех. Ние сме отбор и ще работим заедно за Варна и за варненци. Вярвам, че в момента на Варна й е необходим кмет като проф. Анелия Клисарова, която е готова да излекува града си”, каза водачът на листата за общински съветници на БСП-Варна Борислав Гуцанов. Думите му бяха посрещнати със ставане на крака и бурни аплодисменти, които посрещнаха и независимият кандидат за кмет на морския град, подкрепен от БСП. „Аз съм варненка. Родена съм тук, израснала съм тук и тук съм завършила образованието си. Варна ми даде страшно много – бях ректор на Медицинския университет, два мандата общински съветник, министър на образованието. И това благодарение на варненци и на Българската социалистическа партия. Винаги сте заставали зад гърба ми и сте ми помагали. Обещавам ви аз също да бъда зад вас и да ви помагам”, заяви проф. Клисарова. Тя подчерта, че като стане кмет, ще управлява заедно с жители на града и техният глас ще бъде 52-ят в общинския съвет. „Градът ни беше витрина на България, сега е задният двор. Можем заедно да го променим. Трябва да мислим за децата и за възрастните хора. Моралът, който има нашата партия, го няма в друга. Затова съм избрала да бъда заедно с вас”, подчерта независимият кандидат за кмет на Варна.

             „Ние искаме един нов район „Одесос” – чист, спокоен, модерен, зелен. Няма да има промяна, ако ние не направим силно, ляво мнозинство в общинския съвет”, каза кандидатът за общински съветник от листата на БСП, Христо Боев.

            Откриването на кампанията на БСП в район „Одесос” се състоя във Фестивалния и конгресен център със специалното участие на трио „Тенори”. „Гласувайте с №39 за проф. Анелия Клисарова и с №2, за БСП”, призоваха изпълнителите. Те подариха компакт диск с възрожденски песни на проф. Клисарова, с пожелания за успех на местните избори и увереността, че тя ще е новият кмет на Варна. „С тези момчета станах на 50, с тях ще стана и кмет на града ни”, каза развълнувано тя. Концертът завърши с песента „Хубава си, моя горо”, в изпълнение на трио „Тенори” и всички присъстващи в залата.