Борислав Гуцанов: Ще има балотаж за кмет между Анелия Клисарова и кандидата на ГЕРБ

В момента се търси този лидер, който да е равно отдалечен от политическите партии

„Според проучванията двете големи партии ще имат над 50 процента от мандатите в общинския съвет, както и балотажа за кмет ще е между проф. Клисарова и кандидата на ГЕРБ“, това заяви в студиото на радио „Дарик“ лидерът на БСП – Варна и водач на листата за общински съветници на изборите на 25 октомври Борислав Гуцанов. Той припомни, че БСП вече подкрепи кандидатурата на проф. Анелия Клисарова.

„В момента се търси този лидер, който да е равно отдалечен от политическите партии и да има възможност за диалог с всяка една брънка на обществото. Тя е единственият реално независим кандидат“, обясни той. По думите кампанията на БСП ще бъде с акцент във всеки един от районите в града, като идеята е да се чуе мнението на много хора какво и как трябва да се направи в града. „Приемат ни много добре. Една част коментират със съжаление какво се е случило преди година и половина и защо ние не управляваме, след като бяхме започнали една твърде интересна линия на възраждане на икономиката и на индустрията, друга част пък твърдят, че 25 години не сме успели да направим необходимото за града и за държавата“, коментира водачът на листата за общински съветници на партията.

Гуцанов припомни, че листата за общински съветници на БСП е кардинално променена. „ Не случайно БСП сме на 125 години. Знаем в кой момент какво точно да направим. Другите партии са като светулки. Светват ярко, интересни са и в следващия момент ги няма. Нагледахме се на много такива. И такива, които изгряха – като СДС, след което се реформираха като реформатори… БСП стои на сцената. И с доброто, и с лошото, и с паденията, и с възходите си и мисля, че в момента подмладяването на листата беше мъдро решение“, каза той.

Кампанията на БСП във Варна върви под мотото „Силата на поколенията – младостта и мъдростта“. В листата има и 20 процента представители от гражданската квота, хора професионалисти, доказали се в областите, които работят. „Не считам, че изборите биха могли да бъдат фалшифицирани, по-скоро трябва да се внимава в секционните комисии. Факт е, че партия ГЕРБ е склонна към по-силови методи. Тя е водещата като присъствие в секционните комисии, но не считам, че ще се стигне до крайности, коментира още Гуцанов.