БСП – Варна регистрира листата си за общински съветници

65% са новите лица

„В листата за общински съветници събрахме на едно място мъдростта и младостта. БСП е партия със 125-годишна история вече и е силна, защото върви напред, обединявайки поколенията. И това я прави силна. Битката ще бъде трудна, но се впускаме в нея по-силни и обединени от всякога, защото само ние знаем как да възродим икономиката на града и да върнем славата на Варна като морска столица”, каза Борислав Гуцанов, председател на левицата в морската столица, при внасяне на документите за регистрация на листата на БСП за местните избори през октомври. Заобиколен от нови лица, заредени с оптимизъм и заряд, рамо до рамо с мъдростта и опита на Гуцанов, който е водач на листата на БСП, дойде в Общинската избирателна комисия с Алекси Алексиев, кандидат на БСП за кмет на район „Одесос” и кандидати за общински съветници.

65% са новите листа в партийния списък , като 25 на сто са до 35 години, а 20% е гражданската квота. Първите 15 са до 40-годишна възраст. В гражданската квота са председателят на Арменската общност в България, Антраник Шакарян, адмирал Петър Петров, Петко Петков, директор на СОУ „Климент Охридски“, д-р Кателия Александров, Сребрена Цонкова, Илзе Атанасова, Георги Козарев, Даниел Йорданов и Рифат Рифатов.

„Промените винаги са тръгвали от Варна. Какво ще се случи този път- зависи от всички нас. Крайно време е варненци да живеят спокойно, да имат работа и да не се притесняват за утрешния ден”, заяви лидерът на социалистите в морския град. Той допълни, че 20 процента от лицата в листата е гражданската квота, защото „гласът на гражданското общество е изключително важен”.  „БСП е доказала,че работи за Варна и за нейните жители. Това е партията, която иска промяна и може да оправдае доверието на хората. Надявам се да поемем правилния път и Варна да стане истинската морска столица на България”, заяви Антраник Шакарян. За предстоящия местен вот социалистите залагат на успешни и доказали се лица – Пламен Градинаров, бивш кмет на район „Приморски” и настоящ независим кандидат,  Йорданка Юнакова – бивш кмет на район Младост” и настоящ кандидат на левицата, Алекси Алексиев – кандидат за кмет на район „Одесос”, Мартин Златев – независим кандидат за район „Аспарухово” и Неделчо Михайлов – настоящ кмет на „Владислав Варненчик”. „Ние сме хора с биография. Познаваме проблемите на хората, и на града, и ще направим всичко възможно да изпълним обещанията, които поемаме. БСП е единственият фактор и политическа сила, която може да промени Варна”, каза Алекси Алексиев.„Мъдростта и младостта това е силата на успеха на която БСП сме заложили в тази кампания”, обобщи председателят на ГС на БСП-Варна и водач на листата, Борислав Гуцанов.