Михаил Миков във Варна: БСП залага на хора с биография и авторитет

БСП – Варна отбеляза началото на 125-та годишнина на партията

Началото на 125-та годишнина на партията отбеляза в сряда вечерта БСП – Варна. На фона на древната история на Варна в Големите римски терми се събраха стотици членове и симпатизанти, за да отбележат 124-та година на социалистическата идея.

Специално за празника във Варна дойде и председателят на БСП Михаил Миков. „Тук съм, за да кажа – на добър час на Ани. Радвам се, че БСП застава зад нея на местните избори. Радвам се, че партията залага на хора с биография и авторитет",заяви лидерът на БСП Михаил Миков. По думите му няма да е лесно, защото опонентите на левицата ще хвърлят огромни усилия да опорочат кампанията. „Ще има компромати, ще има атаки, ще има опити за разбиване на солидарността, която е изключително необходима по време на избори. Вярвайте, че Варна може да избере друг път, път, който може да оправдае очакванията на хората и да им върне вярата“, каза още Миков.

Според лидера на БСП – Варна Борислав Гуцанов организацията има с какво да се гордее, защото е доказала, че познава проблемите на града и е работила за тяхното решаване. „Нима не бяхме ние тези, които направихме така, че Варна да бъде два пъти най-добрият град за живеене в България? Нима по време на управлението на БСП не започна програмата за строителство на новите детски градини в един период, в който в цялата държава се закриваха и рушаха такива? За да се стигне до момента, в който сегашното управление реже ленти и заявява, че вече няма недостиг на места. Нима ние не направихме общинската програма ин витро, след което тя стана национална? Нима по наше време не започнахме първите големи инфраструктурни проекти, а не козметични ремонти”, заяви Гуцанов. Той даде пример с пробива „Левски”, разширяването на крайезерния път „Девня”. „Нима при г-жа Юнакова в „Младост” не направихме на 64 дка огромен спортен комплекс, с ледена площадка. Кой друг по това време в България смееше да мечтае или да направи такава крачка. Отбор сме“, отсече Гуцанов преди да представи кандидатите за кметове, на които ще заложи БСП - Варна на местните избори тази есен - Пламен Градинаров за кмет на район „Приморски“, Йорданка Юнакова за кмет на район „Младост“, Алекси Алексиев за кмет на район „Одесос“, Мартин Златев за кмет на район „Аспарухово“.

„Вие бяхте до мен и ми повярвахте. Застанахте до мен и затова съм силна и съм убедена, че ще успея в тази мисия. Аз съм сигурна в победата, защото нашите идеи са правилни. Ние работим за доброто на Варна, искаме социална справедливост и сме сигурни, че заради нас, за децата ни, за внуците ни ще бъдем много по-отговорни и силни и няма да казваме нищо не зависи от нас. Напротив, всичко зависи от нас и трябва да държим живота си в нашите ръце, живота на Варна, живота на нашите деца и нашето бъдеще. Сега сме 500, но ще станем 500 000, защото обичаме Варна и вярваме в нея“, заяви пред събралите се хора проф. Анелия Клисарова, независим кандидат за кмет.