Кметът, извел Провадия от финансов колапс, е кандидатът на БСП за втори мандат

Юли 25, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1752

 Инж

 
Инж. Филчо Филев – настоящият кмет, извел община Провадия от финансовата криза на предходното управление, оставило я преди четири години със задължения от около 3 000 000 лв., ще бъде кандидатът за кмет на БСП за втори мандат. Неговата кандидатура днес бе одобрена с пълно мнозинство на проведената конференция за избор на кандидати за кметове и общински съветници в Провадия. 
 
Чрез рационалния и иновативен подход на инж. Филев и неговия екип, към днешна дата общината може да се похвали с близо 4 000 000 лв. по сметките си и без задължения. „Градът ни е малко по-приветлив, създали сме малко повече работни места, облагородили сме градската среда, изграждайки новите площадки и ремонтирайки подлезите, ремонтирахме и обновихме част от пътната инфраструктура. Доказахме, че има начин! Сега трябва да продължим в същия дух, за да стане нашата община още по-добро място за живеене за всички нас!“, призова кандидат-кметът на БСП.
 
Инж. Филчо Филев е роден 1962 г. в гр. Провадия. Член на БСП от 2007 година, член на ИБ на БСП Провадия, член на ИБ на Областния съвет на БСП Варна. Висшето образование, което кандидат-кметът е завършил, е със специалност „Автоматизация на производството” във ВМЕИ-Варна. Той има и втора специалност - „Счетоводство и контрол” във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Има управленски стаж в множество фирми, развиващи своята дейност в община Провадия и област Варна. 
 
Бил е заместник-кмет на община Провадия в периода 1999 - 2007 г., както и общински съветник в Общински съвет Провадия от 2007 г. до 2011 г. От месец ноември 2011 г. е кмет на общината. 
 
В неговата обществена дейност се открояват следните дейности – инж. Филев е председател на читалищното настоятелство на НЧ „Ал. Константинов 1884” - гр. Провадия от 2000 г. до момента, а също така е и председател на сдружение с нестопанска цел „Европа плюс”-Провадия, осигуряващо лични асистенти на изпаднали в затруднение лица. 
 
Кандидат-кметът на БСП за община Провадия – инж. Филчо Филев, е семеен, с едно дете.