Орлин Горанов и Мариана Попова се включиха в благотворителната кампания за талантливите деца на Варна

Юни 13, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1801

 Орлин Горанов и Мариана Попова се включиха в благотворителната кампания „Талантливите деца на Варна“

Орлин Горанов и Мариана Попова се включиха в благотворителната кампания „Талантливите деца на Варна“. За четвърти път, организаторите на инициативата – сдружение „За младите с любов“ и Борислав Гуцанов, организираха дарителска акция за набиране на средства. В петъчната вечер зала 1 на Фестивалния и конгресен център отново събра варненци, които с личните си дарения помагат за развитие на уменията на децата. На сцената отново се изявиха варненски млади изпълнители. Виктория Георгиева от вокално студио „Angel Voices” обра овациите на публиката, а възпитаниците на Варненска детско-юношеска опера, показаха, че им предстои да бъдат новите звезди на Варна, a и България.

“Уверен съм, че добротата, вашата и на много други хора, и диалогът между нас, между всички хора е път към успеха. С омраза не можем да вървим напред. С добротата на тази кампания успяхме да помогнем на варненски талантливите деца да прославят града ни със своите участия в национални и международни конкурси и състезания, и ще продължим да го правим. Вие, и всички варненци, които подкрепихте и подкрепяте тази инициатива, помогнахте това да се случи. Благодаря ви!“, каза Борислав Гуцанов.

Кампанията „Талантливите деца на Варна“ стартира на 5 декември миналата година. Набраните средства от публичните инициативи бяха дадени за: ново пиано за преподавателите и възпитаниците на „Общински детски комплекс“ - Варна, за  костюми за детски танцов ансамбъл „Зорница“ към народно читалище „Отец Паисий “ - Варна, за пътуване на формация „Феникс“ за участие в театралния фестивал „Океан от любов“, който се проведе в Пазарджик в началото на април тази година. И още – за обучение на Пламен Любенов по интегриран танц в град Корк, Ирландия, за участието на балет „Мелади“ в световно първенство в Букурещ, Румъния, за вокално студио „Angel Voices”, чийто възпитаници грабнаха няколко награди в националния конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ в Хисаря, за младите спортисти, възпитаници на Клуб по плувни спортове „Торпедо“, които представиха града ни в един изключително престижен турнир по синхронно плуване в град Лугано, Швейцария.

„Зная, че тези варненски деца ще успеят, защото това, което показват на сцена е фантастично и дори им завиждам“, каза Орлин Горанов и поздрави Борислав Гуцанов за прекрасната инициатива. „За мен е чест да участвам в тази кампания и благодаря на всички вас, в залата, че подкрепяте и ще го правите отново, младите таланти на града си“, допълни Мариана Попова.

Благотворителната кампания продължава на 24 юли. На сцената на Летния театър в подкрепа на инициативата ще се включат любимите музиканти от група“Сигнал“.