Със средства от кампанията „За талантливите варненски деца” балет „Мелади“ участва в световно първенство в Румъния

Апр 27, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1927

 Поредното дарение от кампанията „За талантливите варненски деца” намери своя получател

 

Поредното дарение от кампанията „За талантливите варненски деца” намери своя получател. Със средства от благотворителната инициатива 53 варненски деца от балет „Мелади” ще участват в световното първенство DWC в Букурещ, Румъния. Танцьорите спечелиха 15 номинации за надпреварата, в която ще премерят сили 17 000 танцьори от 50 страни.

Чек за 1000 лева, беше връчен от председателя на Сдружение „За младите с любов” Светлана Такева по време на пролетния концерт на балет „Мелади” в Драматичния театър „Стоян Бъчваров” . С тези средства варненските таланти ще платят таксата си за участие в конкурса.

„Мили деца, приемете моите искрени поздравления за своя труд и упоритост. Уважаеми родители, продължавайте да ги подкрепяте в техния ентусиазъм и усилията им, и да им вдъхвате кураж да продължават напред. Поздравления и за професионализма, волята и търпението на ръководителя Милена Попова“, каза Светлана Такева.

Благотворителната кампанията „За талантливите варненски деца” на сдружение „За младите с любов“, под патронажа на Борислав Гуцанов, стартира през декември миналата година. Целта е да се набират средства в благотворителен фонд. В рамките на инициативата вече, са подпомогнати стотици малки вокални изпълнители, танцьори, артисти и инструменталисти, които развиват уменията си в различни самодейни и професионални школи във Варна.

Следващите гост-изпълнители, които ще подкрепят благотворителната кампания са Орлин Горанов и Марияна Попова. Те ще пеят за талантливите деца на Варна и за варненци на 12.06.2015 г. във Фестивалния и конгресен център.