С протест БСП-Варна поиска оставката на кабинета „Борисов 2“

Мар 20, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1688

Викове „Оставка“ за пети път през последния месец огласиха централните улици на Варна

Викове „Оставка“ за пети път през последния месец огласиха централните улици на Варна. Членове и симпатизанти на БСП излязоха на протест срещу управлението на държавата, обединени под мотото „Взехте 16 000 000 000 лева – дайте ги на хората“.

„От името на младите хора искам да кажа, че сме тук да протестираме срещу бъдеще, заровено в дългове. Не искаме да търсим нашето бъдеще в чужбина, а да останем тук. Управляващите в лицето на Борисов трябва да разберат, че България не е частна фирма, на гърба на която да трупат дългове, които после да плащаме ние, младите хора. Ние днес имаме да им кажем само едно: „Оставка!”, каза Николай Гочев, председател на Младежкото обединение на БСП в район „Приморски“.

Лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов заяви, че социалистите ще продължават да протестират, защото управляващите не трябва да забравят, че има гражданско общество, че има други политически партии, които искат друг път за държавата – път на развитие. „Не знам колко са партиите, които могат по този начин да излизат на улицата и да казват истината за това, което се случва в България, да казват истината за  управлението на държавата и да се борят за бъдещето на младите хора “, каза още Гуцанов. Той припомни, че когато правителството на Пламен Орешарски е поискало да изтегли заем от 1 милиард лева, „будни граждани“ в София са оградили Народното събрание и са искали оставка.  „Защо мълчат сега, когато това правителство взе 16 000 000 000 лв.? Къде е будната им съвест? Къде е будната съвест на президента Плевнелиев, който тогава наложи вето, а сега не?“, попита лидерът на варненските социалисти.

Представителите на БСП – Варна поискаха средствата от новия заем да бъдат вложени в икономиката на държавата. С част от тях да се вдигнат детските надбавки, да се увеличат парите за майките, да се повишат пенсиите, да се отворят нови работни места, да се модернизират болниците и да се заложи на развитие на образованието.  „Ние ще бъдем отново на улицата и в следващите дни. Ще бъдем, защото трябва промяна и промяната, както и преди две години, отново ще започне от Варна“, добави Гуцанов.

Шествието на протестиращите премина от областна управа по разкопания център на града и с викове „Оставка“ стигна до сградата на общината.