БСП стяга протест: „Взехте 16 000 000 000 лева – дайте ги на хората“

Мар 18, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1592

 Членове и симпатизанти на БСП - Варна отново излизат на протест срещу управлението на държавата, което, както е видно, е съсредоточено основно в междукоалиционни спорове и битки за влияние на отделните партии в държавната администрация

 
Членове и симпатизанти на БСП - Варна отново излизат на протест срещу управлението на държавата, което, както е видно, е съсредоточено основно в междукоалиционни спорове и битки за влияние на отделните партии в държавната администрация.
 
„Правителството „Борисов 2“ взе 16 000 000 000 лева заем. Нека сега Борисов и министрите ги дадат на хората. Настояваме парите от новия държавен заем да бъдат вложени в икономиката на държавата. Настояваме с тези пари управляващите да увеличат детските надбавки, да дадат повече пари на майките, да увеличат пенсиите, да отворят нови работни места, да вдигнат заплатите, да модернизират болниците, да отворят нови училища“, коментира лидерът на градската организация на БСП Борислав Гуцанов.
 
Той бе категоричен, че протестите срещу управлението на кабинета „Борисов 2“ във Варна ще продължат. По думите му държавата няма време за подобни управленски експерименти, трябват бързи мерки и решения, за да се вдигне икономиката, да има нови работни места. „Нямаме време партиите в управляващата коалиция да продължават да водят спорове за назначения и постове и нищо съществено да не се случва“, добави той.
 
От БСП канят всички варненци да се присъединят към тях и заедно да кажат на правителството какво трябва да направят с 16-те милиарда лева, които взеха.