Стотици варненци протестират срещу заема на кабинета „Борисов“

Фев 24, 2015 ВАРНА Новини БСП 0 1785

Стотици варненци се събраха на протест пред областна администрация тази вечер, за да изразят недоволство от намерението на правителството да зароби държавата със заем от 16 милиарда лева

Стотици варненци се събраха на протест пред областна администрация тази вечер, за да изразят недоволство от намерението на правителството да зароби държавата със заем от 16 милиарда лева.. Митингът беше организиран от градската и областната организация на БСП в града. Викове „Оставка“ и „да си ходят” -огласиха улиците. 
 
„Това, което се случва в момента минава границите на всичко. Нямало е досега правителство, което да си позволява по такъв арогантен начин да се отнася към българската държава и към всеки един българин. За какво са тези 16 милиарда – за да се увеличат пенсиите ли, да се увеличат заплатите ли или да се развитие на икономиката. Затова ли са или са част от поредния грабеж от българите. Кой ще ги изплаща тези пари – ние, всички заедно, децата ни, внуците ни. Искаме ли да влезем в поредната спирала на банковия банкрут на държавата ни. Трябва много ясно и категорично да се противопоставим на това поредно ограбване на държавата ни. Да кажем край на този кабинет Борисов, за да няма повече безумия и кражби“, това заяви градският председател на БСП - Варна Борислав Гуцанов пред събралото се множество.
 
По думите на Пламен Стоянов от ръководството на Областния съвет на БСП за 100 дни това правителство е дало ясни сигнали, че се готви за кражби. „Първо бяха пенсионните фондове, сега 16 милиарда лева заем, за да оправдаят връщането на 5 милиарда. Министърът на регионалното развитие се опитва да въведе тол такси за магистралите, които са строени с наши и на родителите ни пари“, каза още той.