Красимир Янков: Поведението на участниците в сбирката на АБВ е озадачаващо

Янр 11, 2014 ВАРНА Новини БСП 0 1656

Възмутен съм от това, че членове на БСП, някои от който са част от висшето партийно ръководство - Националния съвет на БСП, използват други обществени и политически формации, чрез които да заявяват политическа позиция

Възмутен съм от това, че членове на БСП, някои от който са част от висшето партийно ръководство - Националния съвет на БСП, използват други обществени и политически формации, чрез които да заявяват политическа позиция. Това заяви пред Радио „Фокус“ народният представител от ПГ на КБ Красимир Янков по повод разпространената вчера декларация от движението „АБВ“. „Това не е нормално поведение на хора, обвързани с конкретна политическа и партийна кауза. Нормалното и политически коректно поведение и реакция е,  позициите и становищата да бъдат заявявани в и чрез партията, към която сме определили принадлежност“, категоричен е Янков. Според него още по-смущаваща е разпространената  от медиите информация, че на въпросната сбирка е коментирано и самостоятелно участие на АБВ в предстоящите избори. „Ако е така, подобно  поведение на участниците е несъвместимо с членство в БСП - пише го и в устава ни“, отбеляза организационният секретар на левицата Красимир Янков.

В отговор на въпрос за процеса на номинации за членове на Европейския парламент за изборите през май, Янков съобщи, че предложенията, направени от цялата страна, категорично показват, че БСП ще има изключително силна листа с подготвени и авторитетни личности. По брой номинации на челна позиция е председателят на партията Сергей Станишев, което по думите на Янков, потвърждава подкрепата на редовите членове за него персонално, както и очакванията за убедителна победа.