Красимир Янков: За 100 дни правителството направи много повече в социалната сфера, отколкото предишното за 4 години

Сеп 23, 2013 ВАРНА Новини БСП 0 1689

Несериозно е да се иска вот на недоверие на правителство, работило едва 100 дни

Несериозно е да се иска вот на недоверие на правителство, работило едва 100 дни. Дори за тези 100 дни, правителството направи много повече в социалната сфера, отколкото предишното за 4 години. Това заяви пред журналисти във Варна народният представител от Коалиция за България Красимир Янков. Според него, ако опозицията бе поискала  вот на недоверие за цялостната  политика, правителството, съгласно правилника на парламента, следващият вот може да е най-рано след шест месеца. „На практика, промяната на тяхната позиция, с искането за вот на недоверие за секторни политики, означава само едно – в следващите месеци ще бъдем свидетели на поредица от вотове, чиято цел е да наруши ритъма на работа на Народното събрание“, заяви Янков.

„Ситуацията в страната сега изисква сътрудничество и съгласие в името на общи цели – преодоляване на икономическата криза, повишаване на доходите на гражданите и още ред задачи, отразени в декларацията ни“, посочи организационният секретар на левицата. Според него, този вот е един от поредните опити на бившите управляващи да влязат в полезрението на общественото внимание, на фона на падащия им рейтинг.

В отговор на въпрос трудно ли се работи под натиска на протестите в столицата, Красимир Янков заяви, че протестите са загубили обществената си тежест, защото е станало ясно кой стои зад тях и кой ги поощрява – "бившите управляващи и партиите, които не осъществиха амбициите си на последните избори да влязат в парламента".