Павел Раличков: БСП ще сложим край на разграбването на Варна

Нашият основен опонент е апатията – гласувайте, само така ще променим града си, призова кандидатът на социалистите за кмет

"Ще променим Варна – можем да изчистим града от корупцията, задкулисието и икономическите обвързаности. Нашият основен опонент е апатията - ще припомня, че на последните местни избори кмета Иван Портних беше избран с активност от едва 28%. Това е най-големият проблем на Варна и силно се надявам този път тенденцията да е различна, защото само една силна избирателна активност може да пребори това, което се случва в града”. Това заяви кандидатът за кмет на Варна от „БСП за България”  Павел Раличков пред Nova News.

„ПП-ДБ излъгаха собствените си избиратели като се коалираха с ГЕРБ и ДПС. Затова днес ще питаме - това ли ще предложат на варненци отново?", реагира Раличков.

Кандидатът на БСП бе категоричен, че промяна не може да има, ако  едни икономически зависимости се заменят с други. „Това ни прави нас, от БСП, различни - ние предлагаме цялостна и различна визия за Варна. Ще направим пълна ревизия на всички договори и концесии. В това число, разбира се, и на общинските предприятия. Ще дам за пример градския транспорт, където загубите са над 10 милиона лева, също - пазарите. Това са предприятия, които бяха на печалба, когато ние управлявахме града”, подчерта Раличков.

В разговора за строителството на пътища и извозването на отпадъци кандидатът на „БСП за България” посочи: „Това ще бъдат първите общински предприятия, които ние ще създадем със стъпването си в длъжност, защото по тези две пера изтичат най-много от средствата на варненци. Директно прекратяваме концесията за извозването на битовите отпадъци, както и тези за строителство на пътища", допълни Раличков.

"Ако погледнете кандидатите ни за кметове и общински съветници - ще видите, че по-голямата част сме нови лица. Искам да припомня, че по последните проучвания се вижда ясно, че "БСП за България" увеличава, а според някои дори и удвоява своята електорална подкрепа от началото на кампанията. Това е ясен знак, че вървим в правилната посока. Ние сме честни хора, които изкарват прехраната си с труд и нещо по-важно - познават проблемите на града и знаят как да ги решат”, посочи Павел Раличков.

"Изграждането на втори мост е заложено в Общия устройствен план преди повече от 10 години. За нас най-подходящото място е до село Казашко. Този мост трябва да бъде не просто алтернатива на досегашния, а да бъде и част от коридор №8 -  да бъде част от една бъдеща магистрала Черно Море, която да свързва мегаполиса Истанбул, Бургас, Варна и Констанца”, посочи кандитатът на БСП за кмет на Варна.

По думите му, по този начин ще влизат огромни приходи в цялата област от потенциалните товари. „Този мост ще бъде близо и до летището, което означава, че туристическият поток няма да минава през центъра на града. Отделно и самите товари няма да минават през централната част на града, което е основна причина за задръстванията на града. Много е важно да кажем, че стартирането на проекта за втори мост трябва да стане веднага. Ние сме наясно, че той може и да не успее да се реализира в рамките на дори един мандат. Що се отнася до стария мост - не е направен капиталов ремонт от самото му строителство досега. Той определено има нужда от сериозен ремонт. Но някои от специалистите казват, че ако той не бъде напълно затворен - не може да му се направи дълбок ремонт", коментира Раличков за изграждането на втори мост, който, според него, е от особена важност за региона.

Кандидатът за кмет на Варна бе категоричен, че варненци с право критикуват настоящия кмет, защото той нищо не е свършил за последните 4 години. "А сега, предизборно, през последните 6 месеца се разкопаха повече от 90 улици и междублокови пространства. Това е практика във Варна преди всички местни избори последните 10 години”, посочи Раличков и заяви категорично: „От БСП предлагаме ясна визия и план за града, за да могат варненци да се ориентират. Защото сега на практика цели микро райони остават изолирани от останалата част на града", допълни той.

В коментара за градския транспорт социалистът коментира, че има цели райони, които са откъснати от града. "Ще дам пример с онкоболницата в Аспарухово. Няма достъп до нея чрез градския транспорт на Варна. Обикновено това са възрастни хора и този проблем трябва да се реши час по-скоро. Отделно трябва да се направи цялостна реорганизация на разписанието на определени линии. Синята зона е поредния пример за безхаберието на администрацията. Тотално сбъркана концепция. Първо се изгради зоната, а след това започна да се мисли, че няма алтернативни места за паркиране. Трябваше да се изградят първо буферните паркинги и чак след това да се пусне тя", обобщи той.

На финал Павел Раличков се обърна към жителите на Варна: "Уважаеми варненци, ние сме чисти хора и искаме да изчистим града си от задкулисието, корупцията и от това хората с прякори да дърпат конците. На това нещо трябва да се сложи край. Ние сме чисти хора за чист град. Гласувайте за Коалиция "БСП за България" с номер 1 в бюлетината”.