Павел Раличков: ГЕРБ превърнаха Варна в „емблема” за корупция и задкулисие – БСП ще каже „стоп”

17.10.2023 г.

„Едно нещо е ясно – и „Възраждане“, и ГЕРБ достигнаха своя лимит в електоралната подкрепа. Другото предстои да видим.” Това заяви кандидатът за кмет на Варна от „БСП за България” Павел Раличков по време на предизборен дебат по bTV.

Павел Раличков беше категоричен, че по-високият бюджет при управлението на ГЕРБ по никакъв начин не показва, че животът в града се подобрява. „Напротив - става по-зле с всяка изминала година. Същото се отнася и за чистотата - преди 10 години Варна разполагаше с 20 млн. лв. за чистота, а сега разбираме, че бюджетът за чистота е близо 45 милиона - това е над двойно повече, а градът е в пъти по-мръсен”, посочи кандидатът на БСП.

По думите му, основната причина за замърсения въздух са фините прахови частици и варненци знаят как се имитира миенето на улици в града: „Действия, недопустими от страна на сегашната управа, защото всички знаем, от какво ключово значение е това за здравето на варненци.”

БСП има работещо решение за това: „Ние предлагаме общински предприятия да ръководят всички комунални услуги в града. Първото нещо, което ще направим е да създадем общински предприятия, които да управляват чистотата и строителството на пътища. По този начин ще се отворят много работни места и ще се спестят много пари на варненци”, посочи Павел Раличков.

По думите му, големият проблем във Варна е, че липсва всякакво планиране и прозрачност. „Булевард „Левски”, освен че е най-скъпият булевард в Европа, е един стар проект, изваден от нафталина. Безусловно нужен на Варна проект, но той е морално остарял и не е актуален към днешна дата. Защото основният трафик в града не е юг-север, каквато е посоката на булеварда, а е изток-запад. И затова се получават тапите в движението, които тормозят варненци“, обясни Раличков за част от приоритетите и визията си за развитие на Варна.

Той коментира т.нар. изкоп в центъра и го определи като язва в сърцето на Варна. “Там ГЕРБ и Портних дадоха на г-н Гергов 42 милиона, за да може Община Варна да придобие собствеността за тази дупка. В същото време, повече от 7-8 години нищо не е направено. Предлагаме там да има двуетажен паркинг и зоната над него да се влее в ларгото, така че районът там да бъде облагороден – така, както искат варненци“, заяви кандидатът на БСП.

Павел Раличков подчерта, че европроектите трябва да са част от управлението на Варна, защото това е добра възможност за развитието на града, но при ясни правила и прозрачно управление на процеса.

„Уважаеми варненци, време е да си върнем табелката „Варна - най-добър град за живеене”. Приз, който печелехме редовно, когато ние, от БСП, управлявахме града. Ние сме чисти хора за чист град. Нека заедно да изчистим Варна от корупционните практики, от икономическите интереси, от задкулисието и от това хора с прякори да дърпат конците. Гласувайте за коалиция „БСП за България“ с номер 1 в бюлетината“, призова в заключение Павел Раличков.