БСП-Варна: Тръгваме целеустремени към местния вот

Апр 22, 2023 ВАРНА Новини БСП 0 803

22.04.2023 г.

На съвместно заседание на Областния и Градски съвети на БСП – Варна, социалистите направиха анализ на изборните резултати от предсрочните парламентарни избори, които бяха пети по ред за последните 2 години. При анализа те отчетоха плюсовете и минусите на средата, в която работиха.

"БСП не допусна срив в резултата и запазихме гласовете и поддръжката за партията, което се дължи на добрата ни и балансирана листа, срещите с избиратели и високата мобилизация на актива ни. Безкомпромисната позиция на партията срещу въвличането ни във войната в Украйна също укрепи авторитета и на БСП, и на нашите представители", заявиха социалистите. 

При анализа БСП-Варна отчете и деструктивните обстоятелства, в които се проведоха кампанията и вотът - масово, безконтролно и повсеместно купуване на гласове: "Този недъг на изборния процес не беше преследван и предотвратен от полицията в област Варна по никакъв начин", посочват социалистите. 

"На държавно ниво намесата на президента Румен Радев в изборите през последните две години също даде своите плодове. След като заложи на политически инженеринг, избраният благодарение на БСП Радев инвестира полученият от партията авторитет в проекти като ИТН, ПП и Български възход", заявиха още те. 

"Отчетохме и процесите в БСП, инспирирани от наши бивши членове, чиято цел да унищожат БСП беше пресечена в зародиш. Но грозните сцени на конгреса и умишленото създаване на проекта “Левицата” успя да откъсне хиляди гласове от БСП. Гласове, които вярваме, че ще си върнем. Отчетохме и умората у нашия актив от непрекъснатите избори, но сме решени на мобилизация повече от всякога. Затова единни и целеустремени тръгваме към следващата цел и битка - местните избори през
октомври", посочиха от БСП-Варна. 

"В тези трудни времена, БСП е символ на стабилността, диалога, грижата за хората и опита. Тръгваме уверено напред! Още на 9 май подготовката започва!", заявиха социалистите.