Борислав Гуцанов: Един от първите проекти на БСП ще бъде изграждането на новото товарно пристанище под кв. „Максуда“

Nov 09, 2021 ВАРНА Новини Избори 0 648

Това написа във Фейсбук Борислав Гуцанов, втори в листата на БСП във Варна

„Един от първите проекти, които "БСП за България" ще стартира в новия управленски мандат, е изграждането на новото товарно пристанище под кв. „Максуда“. Само така ще можем да върнем Варна на полагащото й се място на картата на транспортните коридори. Защото по време на управлението на ГЕРБ проспахме ценно време. Време, в което съседна Констанца инвестира милиони евро в развитието на пристанището си, разкри 175 000 преки и косвени работни места и обработва милиони тонове товари, а ние съкращаваме пристанищни работници.

Заедно с изграждането на новия интермодален терминал с 5 корабни места е нужно да се обнови жп инфраструктурата. Линията Варна – Русе да се ускори и удвои. Жп транспортът, като най-евтин и екологичен, ще бъде във фокуса на управлението на „БСП за България“. Не случайно има заделени 5,8 млрд. евро европейски средства за инвестиции в този сектор.

Началото на промяната за Варна, като ключов елемент от европейските транспортни коридори, ще сложим още на старта на новия управленски мандат с изграждането на интермодалния терминал под кв. „Максуда“, за който има и готов проект. Така ще заявим, че в Черноморския басейн има претендент за нов лидер и това е Варна.

За разумните решения гласувайте с №33, преференция 102!“

 

Линк към поста и видеото: https://fb.watch/99UaIgm6uD/