Борислав Гуцанов: БСП показа последователност в 46-ия парламент

Сеп 25, 2021 Новини БСП в медиите 0 1476

Заради безобразни корупционни схеми, управлението на ГЕРБ допусна над 7,8 млрд лева да изтекат по системата “ин-хаус“ за последната година

„Вещо управление със знаещи хора, с каквито БСП разполага, са необходими, за да се сложи край на безобразните корупционни схеми, по които управлението на ГЕРБ допусна над 7,8 млрд лева да изтекат по системата “ин-хаус“ само за последната година. Същите схеми, по които 435 млн. лева бяха похарчени за удълбочаване на канала “море-езеро, което така и няма да се състои. А и е технически невъзможно да се реализира в заложените параметри. За да стане каналът дълбок 14 метра или ще падне Аспарухов мост, или ще трябва да се намерят още милиони за укрепване на основите му.“ Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ в ефира на ТВ 1.

В предаването “ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“ той бе категоричен, че това са брутални схеми за източване на публични финанси, на които следващият парламент трябва да сложи край. „За тези 435 млн. лева, които сега ще изтекат през плавателния канал море – езеро във Варна, щеше да бъде готов целият нов интермодален терминал под „Максуда“. А неговото предназначение и преди 15 години, когато като председател на Общинския съвет във Варна стартирах този проект, и сега, е да се изтеглят товарните дейности от градската територия на порта. В момента тя е частично усвоена, но се е превърнала в битпазар, обясни той.

Според социалиста, за да се освободи от този си образ, който не е особено подходящ за морска столица, правителството спешно трябва да обяви международен конкурс за изграждане на истинска модерна атрактивна територия с яхтен порт, Аквариум, многофункционална зала, зони за отдих и забавления. „Защото това е пътят за привличане на категорията туристи, които ще носят добавена стойност към туристическия продукт, а Варна и страната ни ще развиват успешно две икономически направления - туризъм и морска индустрия“, посочи още депутатът от левицата.

Относно предстоящите парламентарни избори Борислав Гуцанов заяви: „Заради последователността, която БСП показа по време на краткия живот на 46-ия парламент - актуализацията на бюджета, добавките на пенсиите, индексацията им - макар и отложени по волята на бившия вече финансов министър Асен Василев, левицата ще се представи по доста ясен и категоричен начин на 14-и ноември“, коментира той като добави, че тогава ще стане ясно и кой ще трябва да търси подкрепа и кой да дава такава.

„Категоричен съм, че никой няма право да дели хората на почтени и непочтени. Да се докаже първо в реалната политика и тогава да се закичи със значка за почтеност“, заключи Борислав Гуцанов.