Борислав Гуцанов, БСП: 20 000 гласа са купени на предишните избори във Варн

Юни 24, 2021 Новини БСП в медиите 0 1805

24.06.2021

"Стигна се до екологична катастрофа на Варненското езеро, затова подписах писмо до Европейският главен прокурор относно така известната тръба на Варна, която стана символ на беззаконие. Това е връзката на пречиствателната станция от южната страна на Варна със станция от северната част, правена е за 5 млн. евро. Оказа се, че не е положена и закопана правилно. В продължение на 11 месеца кметът и екологичното министерство пазят това в тайна. През януари се дадоха 1 млн. лева за пореден ремонт без обществена поръчка на любима фирма на общината - "Хидрострой". Същата фирма без конкурс започна ремонт на Двореца на културата и спорта, по предварителни данни беше 5 млн., а излезе близо 16 млн. Варна няма интермодален терминал - пристанище „Варна-изток“ да стане атракционна зона на града. Територията стана заведение до заведение, а идеята беше там да се изгради нов яхтен терминал и аквариум. Същият проект, който е направен в Барселона. По този начин привличаш коридор 7, 8, „ТРАСЕКА“.", заяви Борислав Гуцанов, водач на листата на "БСП за България" във Варна в "Актуално от деня" по БСТВ.

Гуцанов коментира спада на туристи в летния ни сезон и част от инфраструктурните проекти за Варна: "Друг голям проект е изграждането на „Аспарухов мост“, това трябва да е връзка между мегаполиса Истанбул, така правиш магистрала север-юг. Магистрала „Хемус“ е изключително важна, но нейното предназначение е да е вътрешно-транспортна артерия. Чрез магистрала „Черно море“ говорим за огромно привличане на товари, така ще влязат други средства в страната ни. Кабинетът на Борисов направи всичко възможно да убие сезона, не дадоха никакви ясни правила как ще влизат туристите. ПСР теста излиза по-скъпо, отколкото да престоят 3 дни в курортите. Отношението към руските ни туристи е под всякаква критика, до преди месец консулствата ни не работиха и не издаваха визи“.

"Хиляди варненци дойдоха на откриването на кампанията ни. Големият проблем са дилърите и покупката на гласове. Варна стана нарицателно за такова. Близо 20 000 гласа са купени на предишните избори, според изчисленията, които се направиха. Мерки не бяха взети, но всички знаеха кои са местните бизнесмени и олигарси, които плащаха за покупка на гласовете. Не съм привърженик на бързите промени в Изборния кодекс, особено когато става дума за закон с изключително важно значение. Много е важно, че се прие машинното гласуване, защото това ограничава възможността за контролиран вот и ограничава възможността за фалшификации по време на броенето и предаването на протоколите.", изтъкна кандидатът за депутат.