Борислав Гуцанов: Никой не защитава приоритети като туризъм, енергетика, образование, здравеопазване така, както ние от БСП

Юни 22, 2021 Новини БСП 0 1373

22.06.2021

"Трябва да отбележим, че един туристически сезон не се подготвя последните 1-2 седмици, това е дълъг процес. За жалост, кабинетът „Борисов“ не направи никакви стъпки да облекчи нашия туризъм. Румънците имаха огромно желание да бъдат тук по Великденските празници, те изпратиха няколко писма до министъра ни на туризма, не бяха предприети никакви действия, с които държавата да подпомогне туризма и да привлече туристи. Напълно естествено е след това бездействие сезонът ни да стартира с фалстарт. На летище Варна пистата е празна, чартърите са доведени до минимум. Държавата трябваше да направи зелени коридори за ПСР-тестове и да поеме част от тях. Не се облекчиха и визите за руски туристи. Консулствата дори не работеха за издаването на визи. Цените са снижени до безобразие от страна на туроператорите. За месец и половина не може да се направи туристически сезон.", заяви Борислав Гуцанов, втори в кандидатската листа на "БСП за България" във Варна в "Предизборно студио“ по БСТВ.

Гуцанов коментира проблемите, свързани с летния сезон и туризма в условия на пандемия: "Във Варна е необходимо разширяване на началото и края на сезона в пролетта и есента, трябва да се говори за конгресен туризъм, за създаването на яхтен терминал и за СПА туризъм. Не е нормално градовете да се рекламират сами. Държавата трябва да поеме рекламата, а не тези смешни опити, които се правят в последните години. Виждаме какви реклами правят в Турция и Гърция, такава помощ очаква и нашият туризъм. Следващото е подпомагане на чартърните полети. В нашите съседки се подпомагат до голяма степен, за да могат да идват повече туристи. Туристът прави много други консумации през престоя си, освен да харчи пари за стая. Туризмът е един от най-перспективните отрасли на икономиката ни и имаме абсолютно всички дадености, както и морски, и възможност за планински туризъм"

"Причините хората да се доверят и изберат "БСП за България" на идните избори са много. На първо място ние бяхме единствената политическа партия, която в продължение на 4 години беше истинска опозиция на ГЕРБ и ежедневно показвахме недъзите на това управление. Няма друга партия с ясна програма. Не съм видял някой да защитава приоритети като туризъм, енергетика, никой не говори за образованието така, както ние от БСП. Няма друг, който да коментира и говори за здравеопазването, че болниците не може да продължават да са търговски дружества. Нашата партия е единствената, която има волята да промени живота на всеки българин към по-добро.", обяви кандидатът за депутат.